8 Ιουν 2010

Έγγραφο ΑΣΠΕ προς την κ. Υπουργό Παιδείας, για το διορισμό όλων των νέων πολύτεκνων εκπ/κών

Αξιότιμη

Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου

Υπουργό

Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

Κοινοποίηση:

Αξιότιμη

Κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υφυπουργό Παιδείας, δια Βίου Μάθησης

και Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

Αξιότιμο

Κύριο Βασίλη ΚΟΥΛΑΪΔΗ

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης

και Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

Κυρία  Υπουργέ,

σύμφωνα με το άρθρο 9 (παρ. 10) του νέου νόμου 3848/2010 του Υπουργείου Παιδείας, αναμένεται εντός των ημερών η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης με το Υπουργείο Οικονομικών που να καθορίζει μεταξύ των άλλων και τον αριθμό των διοριζόμενων πολύτεκνων εκπαιδευτικών για το προσεχές σχολικό έτος.

Για το λόγο αυτό, κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε, ότι μέχρι τώρα οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί διοριζόντουσαν στην εκπαίδευση, βάσει των νόμων: 3027/2002 και 3255/2004. Οι πολύτεκνοι δε αυτοί, ήσαν περί τα 500 με 600 άτομα κάθε χρόνο, χωρίς να χρειασθεί να ενεργοποιηθεί ποτέ η υπουργική απόφαση 84772/Δ2/29-8-2005, που καθόριζε τα σχετικά κριτήρια της σειράς διορισμού αυτών, καθότι το ποσοστό αυτών, ποτέ δεν ξεπέρασε το 6,8% του συνολικού αριθμού των διοριζομένων εκπαιδευτικών κάθε έτος. Να σημειωθεί, ότι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα το σχετικό ποσοστό φθάνει το 20%.

Κυρία Υπουργέ,

οι ανωτέρω νόμοι αφενός: χτυπούσαν την ανεργία των πολυτέκνων, αποτελούσαν ένα ισχυρότατο δημογραφικό κίνητρο για την απόκτηση τέταρτου τέκνου, όπως άλλωστε αποδείχθηκε στην πράξη και μάλιστα χωρίς κανένα  οικονομικό κόστος για το Κράτος, αλλά και αφετέρου: έφεραν ανθρώπους με αρχές και αξίες στα σχολεία μας.

Κυρία Υπουργέ,

οι πολύτεκνοι δε θα αντέξουν οικονομικά, αν η Πολιτεία δε σταθεί συνεπής απέναντί τους. Υπολογίζουν στο διορισμό τους και στο μισθό από την εργασία τους, όχι για την ικανοποίησή τους ατομικά, αλλά για να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικογενειακές τους ανάγκες. Ο αποκλεισμός τους από τη δημόσια εκπαίδευση θα σημάνει την απώλεια της ελπίδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, την απώλεια της ελπίδας για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, και, ίσως το χειρότερο, την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κοινωνική ευαισθησία αλλά και στην αξιοπιστία της ίδιας της Πολιτείας.

Κυρία Υπουργέ,

σας κάνουμε έκκληση, ώστε τουλάχιστον κατά τη μεταβατική περίοδο  εφαρμογής του νέου νόμου να απορροφηθούν όλοι οι νέοι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, που πίστεψαν στις όποιες εξαγγελίες της Πολιτείας και έλαβαν αποφάσεις ζωής με βάση τους ισχύοντες Νόμους και μάλιστα οι ημερομηνίες της σχετικής εγκύκλιου να μην διαφέρουν από τις αντίστοιχες των τελευταίων ετών δηλαδή να πάνε μέχρι 30 Ιουλίου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος Εμμανουήλ Χρυσόγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: