15 Δεκ 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 15/12/2010 και ΠΟΡΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η σημερινή συγκέντρωση των πολυτέκνων στο Ζάππειο Μέγαρο παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ. Ροντούλης και κ. Κριτσωτάκης. Τους συγκεντρωθέντες ενημέρωσε ο DSC00994_resize Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον προτεινόμενο από το Υπ. Υγείας διαχωρισμό των πολυμελών οικογενειών σε πολύτεκνες και μη πολύτεκνες με βασικό κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα. Κατόπιν διάβασε σχετικό ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα δια βοής και αποφασίσθηκε να επιδοθεί στο Πρόεδρο της Βουλής, στους αρμόδιους Υπουργούς, στους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους βουλευτές και στα ΜΜΕ.

Ακολούθησε πορεία δια της οδού ΑμαλίαDSC00993_resizeς μέχρι το Μέγαρο της Βουλής με πανώ και συνθήματα. Στην αρχή της πορείας ήταν μητέρες με τα μωρά τους. Πρέπει να σημειωθεί και η συμμετοχή πολυτέκνων από την επαρχία οι οποίοι προσήλθαν με πούλμαν.

Όταν η πορεία έφθασε μπροστά στη Βουλή επταμελής αντιπροσωπεία των Πολυτέκνων επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής και του επέδωσε το ψήφισμα. Οι πολύτεκνοι περέμειναν μπροστά στη Βουλή περισσότερο από μισή ώρα φωναζοντας σχετικά συνθήματα.


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 15/12/2010

________________________

Ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Συμβουλίου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), που έχει στη δύναμή της 102 Συλλόγους πολυτέκνων και εκπροσωπεί Πανελλαδικά πάνω από 180.000 πολύτεκνες οικογένειες, ενόψει της επιχειρούμενης προαποφασισμένης και αναιτιολόγητης κατάργησης και φαλκίδευσης  όλων των διατάξεων  υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και του θεσμού της οικογένειας γενικότερα,

οι συμμετέχοντες στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολύτεκνοι αποφασίσαμε ομόφωνα την σύνταξη του παρόντος ψηφίσματος, με το οποίο

ΖΗΤΑΜΕ

1. Άμεση απόσυρση των επίμαχων άρθρων 42, 43 και 44 του Κεφαλαίου 5 «Οικογενειακά επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες» του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Διορθωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Θεωρούμε παντελώς αστήρικτη, αυθαίρετη και υποβολιμαία τη διάκριση και το διαχωρισμό των πολυτέκνων στους άνω των 40.000 € και στους κάτω των 40.000 € και την απονομή της ιδιότητας του πολυτέκνου με βάση αυτό τον εισοδηματικό διαχωρισμό κατά παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος, των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., αλλά και κάθε έννοιας δικαίου και νομιμότητας.

Παρομοίως θεωρούμε απαράδεκτη την οποιαδήποτε καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για:

· τη χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα, καθώς και του επιδόματος 3ου παιδιού, δεδομένου ότι το μέτρο αυτό καθιερώθηκε ως δημογραφικό κίνητρο για να ενθαρρυνθούν νέα ζευγάρια στην απόκτηση περισσότερων παιδιών, αφού όλοι αναγνωρίζουν την εφιαλτική κατάσταση γήρανσης της πληθυσμού και υπογεννητικότητας. Η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι η 3η περισσότερο γερασμένη χώρα στον κόσμο! Η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα, όπως γνωρίζει και δήλωσε ο Συνταγματολόγος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει κριθεί με την 1095/2001 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (και πληθώρας αποφάσεων του ίδιου Δικαστηρίου έως σήμερα) ως αντισυνταγματική, αλλά και όλων των Διοικητικών Πρωτοδικείων και Εφετείων της χώρας.

· τη χορήγηση της εφάπαξ παροχής των 2.000 ευρώ που καταβάλλεται για τη γέννηση του 3ου και κάθε επόμενου τέκνου.

· τη συμμετοχή στην ειδική κατηγορία του 20% των πολυτέκνων και των τέκνων πολυτέκνων, αλλά και του 10% των τριτέκνων, στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!!!

· τη συμμετοχή στις προσλήψεις για τη μερική απασχόληση ΜΟΝΟΝ των πολυτέκνων, των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων.

· ειδικώς και μόνον για τους πολυτέκνους, τα τέκνα πολυτέκνων και τους τριτέκνους, τη συμμετοχή τους στις προσλήψεις του Ν. 2643¤1998 (ΑΜΕΑ, Πολυτέκνους, Εθνικής Αντίστασης, Αναπήρων πολέμου κ.λπ.)!!!

· τις μεταθέσεις των τριτέκνων δημοσίων υπαλλήλων!!!

2. Να σεβαστεί η Κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τις αποφάσεις του ΣτΕ και όλων των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας.

3. Να καταργηθούν και σε κάθε περίπτωση να τροποποιηθούν όλες οι διατάξεις που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση με τις οποίες εξομοιώνει τους πολυτέκνους με τους αγάμους, όπως έχει πράξει αυτό με το όριο απαλλαγής στο φόρο ακίνητης περιουσίας, με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, με την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, αγνοώντας προκλητικά τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας.

4. Να σταματήσει η απαράδεκτη και αντισυνταγματική φορολόγηση των πολυτέκνων με 4 και άνω προστατευόμενα τέκνα.

5. Να εφαρμοσθεί ο Νόμος 3255/2004 περί διορισμού των εκπαιδευτικών πολυτέκνων χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ (που ήταν ένα αποτελεσματικό δημογραφικό κίνητρο και έφερε νέες γεννήσεις) καθώς και ο Νόμος περί των μετεγγραφών των πολυτέκνων και των τέκνων τους. Να καταργηθεί η διάταξη που μετέφερε στο λεκανοπέδιο της Αττικής τη Χαλκίδα, και τις Σέρρες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πλήξει τις μετεγγραφές των πολυτέκνων.

6. Να ληφθούν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να τεθεί φρένο στο δημογραφικό κατήφορο για να μην καταντήσουμε οι Έλληνες μια ασήμαντη μειοψηφία γερόντων μέσα στη χώρα μας.

7. Συμμετοχή της ΑΣΠΕ στη διαμόρφωση πολιτικών που θα στηρίζουν την οικογένεια και θα ανατρέπουν την επερχόμενη δημογραφική κατάρρευση.

Το ψήφισμα αυτό να επιδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, στους αρμόδιους Υπουργούς, στους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους βουλευτές και στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: