12 Φεβ 2011

To Mega ανακάλυψε απόψε οτι η Τρόϊκα κυβερνά την Ελλάδα

To Mega ανακάλυψε απόψε οτι η Τρόϊκα κυβερνά την Ελλάδα

Από factorx στις 11/02/2011

Share

image

Δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστούμε απο όσα ακούσαμε σήμερα στο βραδυνό δελτίο του Mega. Ένα κανάλι χάρις στην αμέριστη στήριξη του οποίου – όπως και των άλλων – στην κυβέρνηση και την Τρόϊκα φτάσαμε μέχρι εδώ; Οργή λαού, φωνή …Αφεντικού; Θα δούμε στη συνέχεια…Προς το παρόν φαίνεται να άλλαξαν πολλά απόψε.

Ιδού όμως μερικά αποσπάσματα απο το αποψινό δελτίου του Mega

Π. Τσίμας: Θα περιμέναμε να την ακούσουμε αυτή την μείζονα αλλαγή από τα χείλη ενός εκπροσώπου της ελληνικής Πολιτείας και όχι να το ακούσουμε από 3 ξένους μουσαφίρηδες. Θα περιμέναμε να μάς τα λέει η κυβέρνηση αυτά που αποφασίζει. Όλες οι αποκρατικοποιήσεις από το 1991 μέχρι σήμερα είναι 10 δισ. ευρώ. Αυτά που είπαν οι εκπρόσωποι της τρόικας υποκρύπτουν και μια ομολογία αποτυχίας.

Γ. Πρετεντέρης: Ήταν στα όρια του προκλητικού η εμφάνιση της τρόικας, γιατί διεκδίκησαν ρόλο «σωτήρα», τη μέρα που ομολογούν τη σωτηρία τους. Ελπίζω να … σώσαμε την Ακρόπολη. Ο κ. Τόμσεν ψέγει τις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στα μέτρα. Ο μόνος που δεν είναι αρμόδιος να ψέξει τις κοινωνικές ομάδες είναι ο κ. Τόμσεν. Δεν είναι εδώ ο κ. Τόμσεν να μάς υποδείξει κανόνες σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς ούτε σωστής πολιτικής συμπεριφοράς, όπως την τελευταία φορά που έκαναν παρατηρήσεις στη Ν.Δ. Ο κ. Τόμσεν στη Δανία τις υποδείξεις του.

Τρέμη: Είναι απαράδεκτος ο κ. Τόμσεν.

Τσίμας: Ο κ. Τόμσεν νόμιζε ότι βοηθάει την ελληνική κυβέρνηση;

Τρέμη: Όχι καθόλου δεν τη βοηθάει. «Λάδι στη φωτιά» ρίχνει. Είναι παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας.

Πρετεντέρης: Εμφανίστηκαν με ύφος αυθύπαρκτου.

Τρέμη: (Για την επίθεση της τρόικας στον Σαμαρά) …ο κ. Ραγκούσης είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην τρόικα γι’ αυτό το γεγονός.

Πρετεντέρης: Εκ των υστέρων δεν έχει νόημα. Γιατί δεν τούς το είπαν επισήμως, να μην κάνουν δηλώσεις για τα εσωτερικά μας.

Τσίμας: Κάνουν και επίθεση στην κυβέρνηση, ότι δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα με δίκαιο τρόπο.

Πρετεντέρης: Περιμένω την αντίδραση της κυβέρνησης στα όσα είπε η τρόικα. Μου κάνει εντύπωση η σιωπή τους.

Προαναγγέλλονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Από factorx στις 12/02/2011

Share

Μιλώντας πριν από λίγο σε εκπομπή της ΕΤ3 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

Φύγαμε από τη λογική μείωσης ελλείμματος  και πάμε σε λογική αποπληρωμής  του χρέους

Εγώ σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν είχα ιδέα, όπως και άλλοι. Τα έμαθα από αυτά που ανακοίνωσε σήμερα η Τρόικα

Θα υπάρξει σθεναρή αντίσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Κανενός οι θέσεις δε είναι δεδομένες

προβλέπω σοβαρές πολιτικές εξελίξεις

Παραδέχθηκε επίσης αποτυχία του μέτρων του Μνημονίου 1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλης ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα

Κυβέρνηση κατά Τρόικας τα ξημερώματα !!!

Μόλις 12 ώρες μετά τις δηλώσεις της τρόικας. Τι αντανακλαστικά!!!

Δεν την έπαιρνε την κυβέρνηση να τα πει και έβαλε την Τρόικα

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου και της κοροϊδίας με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Αφού η Τρόικα βγήκε και ανακοίνωσε πανηγυρικά το πρόγραμμα εκποίησης της Ελλάδας, στις 3 χθες το απόγευμα, η κυβέρνηση Παπανδρέου θυμήθηκε να αντιδράσει διά του κ. Πεταλωτή στις 2 τα ξημερώματα – αφού βεβαίως προηγουμένως οι Πασόκοι κόντευαν να ανεβούν στα κάγκελα.

Τι παριστάνει η δήλωση Πεταλωτή; Ότι η κυβέρνηση δεν ήξερα τάχα τίποτα. Ιδού λοιπόν η αλήθεια: Από νωρίς το απόγευμα, παράλληλα με την συνέντευξη της Τρόικα κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία (εμείς το ανεβάσαμε στις 18:12) Ενημερωτικό Σημείωμα για την τρίτη επικαιροποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής που εκδόθηκε από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ !!! Εκεί γράφει για τα 50δις αποκρατικοποιήσεων:

Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων

  • ·Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.
  • ·Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012.

Γιατί λοιπόν “μέμφονται”  την Tρόικα;;;; Επειδή το ανακοίνωσαν πρώτοι;;;

Χθες το πρωί ο Πρωθυπουργός είπε στη Βουλή μεταξύ άλλων:

«Καμία τρόικα δεν φταίει για την εξάρτηση της χώρας μας από κάθε δόση του δανείου, αλλά φταίει η ανομία, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση πολλών ετών. Εμείς κάνουμε προσπάθειες ώστε ποτέ πια να μην χρειάζεται η χώρα “τρόικες”. Ποτέ πια να μην χρειαστεί “δάνειες” δυνάμεις η Ελλάδα. Αυτή την επιλογή δεν μας την επιβάλλει κανείς. Κάνουμε βαθιές αλλαγές για μια ισχυρή Ελλάδα. Και αυτό δεν είναι εύκολο»

After midnight, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. ..Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό».

Της μέρας τα καμώματα, κάνουν τον Πεταλωτή …άλογο μες τη νύχτα, να τρέχει να μαζέψει τα πράγματα.

Α-παρά-δεκτοι, με τόσο παρά δεν γίνεται.

Αφού δεχόμαστε τον παρά τους θα μας χορέψουν, μέχρι να τινάξουμε τα πέταλα.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ερίζουν για το πως ο Γιώργος από τη συμμετοχική δημοκρατία έφθασε στην τοκογλυφική τριανδρία.

Εδώ θα μου πείτε ο Πάγκαλος από ΚΚΕ στα νιάτα του έγινε Μακ Άρθουρ στα γεράματα.

Αν οι τροϊκανοί λένε τέτοια δημόσια, πίσω από τις κλειστές πόρτες στα Υπουργικά γραφεία τι κάνουν; Χαστουκίζουν τους Υπουργούς;

Γι’ αυτό έχει μόνιμα αυτό το παραπονεμένο ύφος ο Λοβέρδος;

Έχετε χάσει τη μπάλα, τους είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ποια μπάλα; Το γήπεδο έχουν χάσει.

Τώρα που θα αλλάξουν το Σύνταγμα ας αλλάξουν και την μορφή του πολιτεύματος σε «τριανδρική δημοκρατία» μεσογειακού τύπου, ως ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την έλευση του αυτοκράτορος Ντομινίκ Στρος Καν.

Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: