11 Νοε 2007

H με αριθμό 162/6.11.2007 επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών προερχομένων από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

H με αριθμό 162/6.11.2007 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αστέριου Ροντούλη προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών προερχομένων από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες κ.λπ.

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Ροντούλη έχει ως εξής:
«Το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πανθομολογούμενο. Με ρυθμό γεννήσεων 0.9, η χώρα μας σταθερά μετατρέπεται σ’ έναν θύλακα γερόντων, αφού οι κούνιες, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, είναι λιγότερες από τα φέρετρα.
Εμφανώς, το δημογραφικό είναι ένα ζήτημα πολλαπλών διαστάσεων, καθώς επηρεάζει τις αντοχές του ασφαλιστικού συστήματος, την αμυντική επάρκεια, τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού του κράτους και της οικονομίας γενικότερα.
Παρ’ όλα αυτά, όμως, η Πολιτεία συνεχίζει να κωφεύει στις εκκλήσεις που απευθύνουν αξιόπιστοι δημογράφοι για την επείγουσα λήψη αποτελεσματικών μέτρων και κινήτρων αντιμετώπισης του πληθυσμιακού κατήφορου της χώρας.
Έτσι, αντί να δώσει στους Έλληνες διευρυμένες δυνατότητες τεκνοποίησης, το ελληνικό κράτος φτάνει στο σημείο να «τιμωρεί» τους πολίτες που κυριολεκτικά αιμοδοτούν το πληθυσμιακό δυναμικό, δηλαδή τους πολύτεκνους και τρίτεκνους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει στους πολύτεκνους-τρίτεκνους γονείς και τα τέκνα αυτών που ως απόφοιτοι των ΕΠΑΛ (ΤΕΕ) και των Εσπερινών Λυκείων εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ειδικές διατάξεις.........

Η 162/6.11.2007 επίκαιρη ερώτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: