3 Ιουν 2010

ΟΛΜΕ : Σχετικά με τους πολύτεκνους

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ.: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382

www.olme.gr

email: olme@otenet.gr Αθήνα, 2/6/2010

Α.Π.:1203

ΠΡΟΣ:

τον Γεν. Γραμματέα

του Υπ. Παιδείας

κ. Β. Κουλαϊδή

Κύριε Γενικέ,

Στην εγκύκλιο με αριθμό 58658/Δ2 του Υπουργείου Παιδείας με θέμα:

"Διευκρινίσεις σχετικά με την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών και την αντιμετώπιση των υπεραριθμιών", αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι: "Κατ' αναλογία οι τοποθετήσεις των πολυτέκνων εκπαιδευτικών θα γίνουν με τις ισχύουσες διατάξεις, πριν από τη ψήφιση του νέου Νόμου. Οι διατάζεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 30 θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2010-2011"

Ο νόμος όμως 3848/2010 του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε πρόσφατα, αρχίζει να ισχύει από τη δημοσίευση του, εκτός από συγκεκριμένες διατάξεις του, οι οποίες ρητώς ορίζουν κάτι διαφορετικό.

Στο άρθρο 30, μόνο στην παράγραφο αρ.1, με την οποία καθιερώνει διετή πραγματική υπηρεσία στην κατεχόμενη οργανική θέση, ορίζεται ότι αυτό θα αρχίζει να ισχύει για τις περιπτώσεις των αιτήσεων μετάθεσης που θα κατατεθούν από το σχολ. έτος 2010-11 και μετά.

Η παράγραφος 1 και 3 του άρθρου 30 του νόμου, ρυθμίζουν θέματα διαφορετικά, (η 1η, προϋποθέσεις δυνατότητας υποβολής αίτησης, η 3η προϋποθέσεις κατάταξης υποψηφίων για μετάθεση και δη ειδικών κατηγοριών).

Στην πραγματικότητα ο νόμος ορίζει σαφώς ότι και για τους πολυτέκνους, όπως και για όλους τους εκπαιδευτικούς αρχίζει να ισχύει από τη δημοσίευση του, από Μάιο του 2010 (πλην της ρητά διατυπωμένης περίπτωσης της οργανικής θέσης και της διετίας του άρθρ. 30.1). Η ανατροπή του νόμου 3848/2010 από την εγκύκλιο 58658/Δ2 παρ. 2, θα οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς σε μεταξύ τους αντιπαραθέσεις και ενδεχόμενες δικαστικές προσφυγές.

Ζητάμε την άμεση αλλαγή της εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας ως προς την συγκεκριμένη παράγραφο.

5 σχόλια:

Κόνδωρ είπε...

Νομίζω οτι είναι πλέον ολοφάνερο ποιοί πίεσαν γιά ξερίζωμα της ευνοικής νομοθεσίας για τους πολύτεκνους και δεν είναι διατεθημένοι να αφήσουν ούτε ψίχουλο. Και φυσικά η ΟΛΜΕ δεν εκφράζει τίποτε άλλο παρά τη γνώμη των "συναδέλφων" μας (πράσινοι, γαλάζιοι, κόκκινοι κλπ) που ενώπιον μας λένε: <> ενώ μεταξύ τους άλλα λενε. Είναι αλήθεια όμως πως κάθε νόμος ισχύει από την ψηφιση του, εκτος και αν ο ίδιος ορίζει την έναρξη ισχύος του.

Κόνδωρ είπε...

διώρθωση
...που ενώπιον μας λένε: "Πως τα καταφέρνεις με 4 παιδιά!!!!" ενώ..

Ανώνυμος είπε...

Οι φωστήρες της ΟΛΜΕ για άλλη μια φορά διυλίζουν το κουνούπι (το γράμμα του νόμου) και καταπίνουν την καμήλα (το πνέυμα). Γιατί πόσο λογικό θα ήταν από τη μια ο νομοθέτης να μεριμνά, ώστε να μην αιφνιδιαστεί ο μετατιθέμενος εκπαιδευτικός, που υπέβαλλε την αίτηση μετάθεσης πριν τη δημοσίευση του νέου νόμου, με την υποχρέωση διετούς παραμονής στη νέα οργανική του, και από την άλλη να αιφνιδιάζει αποκλειστικά τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς ένα μήνα πριν από την κρίση των αιτήσεών τους; Αν κάτι τέτοιο δεν τους φαίνεται κομματάκι ανέντιμο, είναι δείγμα της ρουσφετολογικής τους νοοτροπίας ("εμείς που σας ψηφίσαμε...") και της εμπάθειάς τους απέναντι στους πολύτεκνους συναδέλφους τους.

Έχουν ωστόσο μισό δίκιο στην παράλειψη της ρητής αναφοράς, αλλά άδικο στο αίτημα αλλαγής της εγκυκλίου. Το τίμιο θα ήταν να ζητήσουν να συμπληρωθεί ο νόμος με τροποποιητική διάταξη, αφού δεν τους αρκεί η διευκρινιστική εγκύκλιος, ώστε η ρητή αναφορά της 1ης παραγράφου να συμπεριλάβει και τις παράγραφους 3 & 4. Αλλά αυτοί θέλουν να έχουν μονίμως τους πολύτεκνους στο κλισιοσκόπιό τους!

Εμπαθή, μίζερα και αξιολύπητα ανθρωπάρια, υποτελή στην αναξιοπρέπεια...

" Μ Π Ο Σ Τ Α Ν Ι " είπε...

Φαντασθείτε ότι τόσο ειναι το μίσος τους στην ΔΔ Δυτικής Θεσ/νίκης που σε ενστασή μου γιατί με αποχαρακτηρίσαν απο την ειδική κατηγορία πολυτέκνων σε αιτησή μου για βελτίωση μου απαντήσαν ότι βάσει του ΠΔ 50/96 αρθρο 13 παρ1 περ β στο σύνολο των παιδιών υπολογίζονται στο σύνολο των παιδιών και τα παιδια μέχρι 25 έτων εφ όσον σπουδάζουν.
Και επειδή η κόρη μου βρισκόταν στο 25 και λαμβανόταν ο Δεκέμβρης του 2009 άρα :
Πρωτον μου αφαιρουν τα μόρια (επτά) και δεύτερο μου βγάζουν απο την ειδική κατηγορία πολυτέκνων.
Για το δεύτερο δηλ που έκανα την ένσταση δεν μου απαντουν με ποιο δικαίωμα μου αφαιρουν την πολυτεκνική ιδιότητα !!!!
Να φαντασθείται ότι διορίστηκα πριν τρια χρονια με τον Νόμο περι πολυτέκνων
Πουθενά το ΠΔ 50/96 δεν λέει ότι χάνεις και την ειδική κατηγορία όταν το πρωτο σου παιδί γίνει 25 ετων.
Απλώς αναφέρεται στην μοριοδότηση των τέκνων αλλά εξακολουθώ να συγκρίνομαι μόνο με συν πολυτέκνους.
Φαντασθείται μίσος που τους διακατέχει ενω βρίσκομαι με τρία παιδια στο πανεπιστήμιο με 6-5-5 χρόνια σπουδων το καθένα και ένα στην Α Λυκείου
Κυρία υπουργός τα βλέπεται αυτά;
Σας τα διαβιβάζει ο κ Μανιάτης και οι (παρατρεχάμενοι ΔΑΚΙΤΕΣ και Ψευτοαριστεροί) συν αυτώ όταν παζαρεύαν απεργίες;
Απλώς λυπάμαι συντροφικά για το κατάντημα !!!!!
Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε, καταλαβαίνω το αίσθημα της αδικίας αλλά μήπως να δούμε και το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία; Θα γνωρίζετε ίσως ότι η Θεσσαλονίκη είναι αυτή τη στιγμή η πιο δύσκολη πόλη για μετάθεση. Ένας επιτυχών του ΑΣΕΠ ξέρετε πόσα χρόνια πρέπει να ζήσει μακριά από την οικογένειά του (είμαστε πολλοί στα ακριτικά νησιά και στα δυσπρόσιτα που έχουμε οικογένειες μακριά) για να πάρει μετάθεση στη Θεσσαλονίκη; Ρίξτε μια ματιά στις βάσεις των μεταθέσεων. Και δε μιλάω φυσικά για όσους παίρνουν συνεχώς βυσματικές αποσπάσεις. Για οργανική ούτε λόγος. Όσοι ταλαιπωρούμαστε στην επαρχία ελπίζουμε να πάρουμε κάποια στιγμή μετάθεση κι ας μην πάρουμε ποτέ οργανική, ας συμπληρώνουμε ωράριο σε 5 σχολεία. Εσείς διοριστήκατε απευθείας με το νόμο των πολύτεκνων, απευθείας στη Θεσσαλονίκη, πήρατε και οργανική... και τώρα θέλετε βελτίωση. Οι συνάδελφοί σας που ταλαιπωρήθηκαν πρώτα με το ΑΣΕΠ, μετά με την επαρχία και μετά (από πολλά χρόνια) με την αβεβαιότητα του όρου "διάθεση πυσδε" λέτε να μη νιώθουν αίσθημα αδικίας; Και οι περισσότεροι έχουν παιδιά, απλά για διάφορους λόγους έχουν λιγότερα από τέσσερα.
Λέτε συχνά ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοι έχουν αρνητική στάση απέναντι στους πολύτεκνους. Δε λέω ότι είναι σωστό, αλλά σκεφτείτε λίγο γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Μήπως γιατί τα πολλά προνόμια των πολύτεκνων αδικούν κάποιες άλλες ομάδες εκπαιδευτικών; Δε μου φαίνεται λογικό όλοι ξαφνικά να απέκτησαν ένα μένος και μίσος απέναντι σε όσους έχουν πολλά παιδιά.
Αν νομίζετε ότι η δικαστική οδός θα σας δικαιώσει, θα σου πρότεινα κι εγώ να προσφύγεις. Στη θέση σου όμως θα ήμουν ευγνώμων για το "θείο δώρο" της οργανικής μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Η σιωπηρή "μεταφορά" του ελληνικού κρατικού χρέους

Η σιωπηρή "μεταφορά" του ελληνικού κρατικού χρέους

Η κυβέρνηση της τρόικας με την υπογραφή του μνημονίου ανταλλάσει το απεχθές χρέος 35 ετών με υποθηκευμένο χρέος προς την τρόικα, άρα αδιαπραγμάτευτο. Ήδη ετοιμάζεται να πάρει άλλα 110 δις το 2012 και δε θα σταματήσουν μέχρι να ολοκληρώσουν τη καταστροφή υποθηκεύοντας την Ελλάδα στη Τρόικα για 450 Δις. Το πρόγραμμα εκταμίευσης των δόσεων του τροϊκανού δανείου των € 110 δις, είναι με τέτοιο τρόπο διαρθρωμένο, ώστε να χρησιμεύει κυρίως στην αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν.Δηλαδή, το δημόσιο παίρνει λεφτά από την τρόικα, (και σε αντιστάθμισμα εφαρμόζει το Μνημόνιο, τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκθεμελίωσης εργασιακών και γενικότερα κοινωνικών δικαιωμάτων προς όφελος του κεφαλαίου, που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα), μόνο και μόνο για να αποπληρώσει τους πιστωτές του, (δηλαδή το εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο), για το απεχθές χρέος 35 ετών.

«Ανοίξτε τα βιβλία του δημόσιου χρέους»

Οι τρεις όροι για να χαρακτηριστεί απεχθές ένα χρέος είναι: Πρώτον, να έχει συναφθεί χωρίς τη συγκατάθεση του έθνους. Δεύτερον, τα ποσά που εισέρευσαν από το δάνειο να σπαταλήθηκαν με τρόπο που αντιβαίνει στα συμφέροντα του έθνους και, τρίτον, ο πιστωτής να ήταν ενήμερος των παραπάνω.

Άμεσα πρέπει να συγκροτηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου με προσωπικότητες αναγνωρισμένου κύρους και εμπειρίας. Η συμβουλή μου είναι μία: Ανοίξτε τα βιβλία! Εξετάστε με διαφανείς διαδικασίες και την παρουσία της κοινωνίας όλες τις κρατικές συμβάσεις –από τις πιο μεγάλες, όπως για παράδειγμα των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων, μέχρι τις πιο μικρές– και βρείτε ποιο μέρος του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς, επομένως παράνομο και απεχθές κατά τη διεθνή νομική ορολογία, και αρνηθείτε το!

Ο Ερίκ Τουσέν δεν μιλάει στη βάση υποθέσεων. Έχοντας ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που συγκρότησε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα πριν από τρία χρόνια, μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία του από τις καθ’ όλα νόμιμες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ισημερινού για να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους. Μέχρι και τη δευτερογενή αγορά χρησιμοποίησε ο Κορέα με τις κατάλληλες κινήσεις για να μειώσει το δημόσιο χρέος. Υπήρχε όμως πολιτική βούληση, όχι άνευ όρων παράδοση στους ξένους πιστωτές και διαπόμπευση της χώρας, όπως στην Ελλάδα!

Στα τέλη του 2006 ο Ραφαέλ Κορέα κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με βασική του εξαγγελία να τερματιστεί η απαράδεκτη κατάσταση με το εξωτερικό χρέος που απομυζούσε τους σπουδαιότερους πόρους της οικονομίας. Τον Ιούλιο του 2007 δημιούργησε με προεδρικό διάταγμα μια Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους – εγχώριου και διεθνούς. Η έρευνα αφορούσε 30 ολόκληρα χρόνια από το 1976 μέχρι το 2006.

εξετάσαμε τη νομιμότητα κάθε σύμβασης και των επιμέρους όρων της, τη συμβατότητά τους με το σύνταγμα της χώρας, το διεθνές δίκαιο και επίσης με το συμφέρον του έθνους. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε συγκεκριμένες οικονομικές συμβάσεις έργων ασυνήθιστα μεγάλων διαστάσεων για τα μέτρα του Ισημερινού, όπως π.χ. μεγάλα φράγματα. Εξετάσαμε ακόμη και τους όρους των εμπορικών πιστώσεων που χορήγησαν στον Ισημερινό χώρες όπως η Γερμανία, με απώτερο στόχο να αγοραστούν γερμανικά προϊόντα για να ενισχυθούν οι γερμανικές εξαγωγές. Είναι δάνεια που δίνονται με σκοπό να υποστηριχθεί η αγορά προϊόντων αιχμής, όπως π.χ. της Siemens. Καθήκον μας ήταν να ελέγξουμε τις τιμές με τις οποίες αγοράστηκε ο εξοπλισμός της Siemens, κατά πόσο δηλαδή η τιμή ανταποκρινόταν στην ποιότητα. Κι αυτό γιατί σε πλήθος περιπτώσεων που εμπλέκονταν πολυεθνικές εταιρείες βρήκαμε ακραία φαινόμενα διαφθοράς. Αναφέρομαι, για παράδειγμα, σε κρατικές αγορές που δεν είχαν καμιά σχέση με τις ανάγκες της χώρας, αλλά αποτελούσαν αφορμές για να δοθούν μίζες.

Φυσικά. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν των αμερικανικών τραπεζών Citibank και JP Morgan. Αυτές οι τράπεζες συστηματικά δωροδοκούσαν κρατικούς υπαλλήλους σε όλη την κλίμακα του δημοσίου –ακόμη και τον υπουργό Οικονομικών– για να πειστούν να υπογράψουν συμβάσεις που εξόφθαλμα έβλαπταν το δημόσιο συμφέρον και με προκλητικό τρόπο ευνοούσαν τα συμφέροντα των τραπεζών.

Μετά τα παραπάνω, ο ίδιος ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, δύο μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μας, στις 14 Νοεμβρίου 2008, ανακοίνωσε και επίσημα ότι στη βάση των ευρημάτων μας είναι υποχρεωμένος να προβεί στην παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους ύψους 3 δις δολαρίων που αντιπροσώπευε το 70% του χρέους υπό τη μορφή ομολόγων. Αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως το χρέος δεν ήταν νόμιμο, αλλά ήταν προϊόν διαφθοράς και δωροδοκιών. Κατά συνέπεια, δεν ήταν υποχρεωμένη η κυβέρνησή του να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις. Τους επόμενους πέντε ολόκληρους μήνες η κυβέρνηση τήρησε στάση σιωπής, δεν προέβη σε καμιά δημόσια ανακοίνωση για το θέμα, παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε.

Ήταν μια τακτική. Η κυβέρνηση του Ισημερινού, τον Απρίλιο του 2009, απευθύνθηκε στους πιστωτές με την εξής πρόταση: «Προτιθέμεθα να αγοράσουμε όλα τα ομόλογα με έκπτωση 65%. Πληρώνουμε, δηλαδή, 35 σεντς το δολάριο. Συμφωνείτε ή όχι;». Οι κάτοχοι του 91% των ομολόγων δέχτηκαν αμέσως την ανταλλαγή. Επρόκειτο για μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης, καθώς επέβαλε «κούρεμα» της τάξης του 65%.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 9/12/2010

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πολιτικό και δεν θα το λύσει καμία διεθνής επιτροπή ελέγχου

«Όμως ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι κύριοι αυτοί που προτείνουν τη «διεθνή επιτροπή» ξέρουν ή μπορούν να βρουν το ύποπτο ή παράνομο χρέος, πόσο από το χρέος μπορεί να πληρώσει ένας λαός; Στο ερώτημα αυτό κανείς δεν απαντά. Για παράδειγμα ας πούμε ότι το ύποπτο ή παράνομο χρέος είναι 50-60%, ποιος μπορεί στα σοβαρά να υποστηρίξει ότι το υπόλοιπο χρέος μπορεί να πληρωθεί από τον λαό και την χώρα; Όταν μια χώρα και ένας λαός έχει κυριολεκτικά λεηλατηθεί επί δεκαετίες και έχει οδηγηθεί στην χρεοκοπία, τι σημαίνει «δίκαιο» και «άδικο» χρέος όταν η χώρα και ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει τίποτε; Εκτός κι όλα αυτά στήνονται για να εξαναγκάσουμε την χώρα και τον λαό της που δεν μπορεί να πληρώσει, να ξεπουληθεί όχι για όλο το χρέος, αλλά μόνο για εκείνο το χρέος που είναι «δίκαιο». Τέτοια περίπτωση είναι και η Ελλάδα. Το δημόσιο χρέος, τουλάχιστον άνω του 90%, είναι συσσωρευμένοι τόκοι πάνω σε κεφαλαιοποιημένους τόκους παλιότερων δανείων. Με άλλα λόγια το χρέος της χώρας έχει δημιουργηθεί κατά κύριο λόγο πληρώνοντας πανωτόκια πάνω σε πανωτόκια. Ακόμη κι αν κάποιος θεωρήσει ότι τα αρχικά δάνεια – που έτσι ή αλλιώς έχουν ξεπληρωθεί δεκάδες φορές έως σήμερα – ήταν «δίκαια», γιατί μια χώρα και ένας λαός να ξεπουλιέται για να πληρώνει πανωτόκια; Αυτό ακριβώς το ζήτημα, που δεν είναι μόνο πρόβλημα της υπερχρεωμένης Ελλάδας, ήρθε να αντιμετωπίσει η πρόταση του ΟΗΕ (Απρίλιος του 2010) που θεωρεί ως «απεχθές χρέος» όχι μόνο εκείνο που είναι προϊόν ύποπτης συναλλαγής, αλλά κάθε χρέος που για να πληρωθεί οδηγεί στην καταστρατήγηση, παραβίαση, ή και κατάργηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όταν λοιπόν μια χώρα αναγκάζεται να συνθλίψει τη δουλειά και τα εισοδήματα του λαού της, να περικόψει δραστικά δημόσιες και κοινωνικές παροχές και να ξεπουλήσει την περιουσία της και έτσι να θέσει την ασφάλεια, την ευνομία και την ομαλότητά της σε κίνδυνο, προκειμένου να πληρώσει τους δανειστές της, τότε το χρέος της θεωρείται «απεχθές» και οφείλει να αρνηθεί την πληρωμή του. Τάδε έφη ο ειδικός επιτετραμμένος για την μελέτη και αντιμετώπιση του χρέους σε εισήγησή του προς την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2010, η οποία κατά πλειοψηφία έγινε αποδεχτή από αυτό το διεθνές σώμα. Και είναι μάλλον περίεργο που όσοι σκίζονται για τον έλεγχο των δανειακών συμβάσεων στην Ελλάδα, δήθεν για να αποκαλύψουν το μέρος του χρέους που είναι «απεχθές», τους διαφεύγει ως δια μαγείας αυτή η σημαντική συμβολή του ΟΗΕ στην έννοια του «απεχθούς χρέους».

Στη θέση λοιπόν του αιτήματος για διεθνή επιτροπή ελέγχου του δημόσιου χρέους, πρέπει να μπει το βαθιά δημοκρατικό και λαϊκό αίτημα για άνοιγμα όλων των δημόσιων λογαριασμών ώστε να δούμε που και πώς προέκυψαν οι δανειακές ανάγκες του κράτους και προς όφελος τίνος δαπανήθηκαν τα κονδύλια του δημόσιου ταμείου (τακτικά και δανειακά). Μόνο έτσι μπορεί να ελεγχθεί το αλισβερίσι, το πάρε-δώσε κάτω από το τραπέζι, οι ρεμούλες και οι αρπαχτές. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να γίνει μόνο όταν οι δημόσιοι λογαριασμοί γίνουν πραγματικά δημόσιοι, δηλαδή προσβάσιμοι και ελέγξιμοι από όλους του πολίτες και όχι μόνο από επιλεγμένους «ειδικούς», υπό την άμεση εποπτεία του κοινοβουλίου. Ενός κοινοβουλίου που δεν θα είναι υποτελές της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά αληθινά κυρίαρχο και εργαζόμενο σώμα, όπου τα μέλη του θα έχουν περιορισμένο χρόνο θητείας, θα εκλέγονται και θα λογοδοτούν απευθείας στους εκλογείς τους, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να τους ανακαλέσουν ανά πάσα στιγμή διαπιστώσουν ότι δεν επιτελούν το έργο για το οποίο τους έχουν στείλει στο κοινοβούλιο, κοκ. Φυσικά, ύστερα από τον αναγκαίο δημοσιονομικό έλεγχο – με αναδρομική ισχύ – όποιος βρεθεί ότι εμπλέκεται σε διαπάσθιση του δημόσιου χρήματος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, πολιτικός, κόμμα ή εταιρεία, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και να κατασχεθεί η περιουσία του στο σύνολο της ως ελάχιστη αποζημίωση για τις πράξεις του.
Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η μια πρόταση περί «διεθνούς επιτροπής ελέγχου του δημόσιου χρέους» αναθέτει πάλι σε κάποιους άλλους, ειδικούς ή μη, το ζήτημα που πρέπει να λύσει ο ίδιος λαός διεκδικώντας και κατακτώντας επιτέλους τη δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο. Και δημοκρατία θεμελιώνεται σε δυο βασικές αρχές: την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Αρχές που είναι αδύνατον να συνυπάρξουν με το επαχθές και απεχθές δημόσιο χρέος της χώρας και το καθεστώς υποδούλωσης και κατοχής που έχουν επιβάλει οι δανειστές, το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ.» Δημήτρης Καζάκης

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_180.html

Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

Moreover Technologies - Software downloads