28 Οκτ 2010

Επιστολή πολύτεκνου από Θεσσαλονίκη, για τα οικονομικά μέτρα.

Αγαπητοί Πολύτεκνοι και Υπερπολύτεκνοι,
σε σημερινή κυριακάτικη εφημερίδα προαναγγέλλονται και νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και μειώσεις στα δώρα, επίδομα αδείας ( μέχρι και κατάργησή τους ! ) το 2011,χωρίς να ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ - πάλι- ΥΠΟΨΗΝ ο αριθμός των παιδιών και μάλιστα των πολύτεκνων Οικογενειών ! Σε όλα τα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι τώρα, σχεδόν σε κανένα δεν ελήφθη υπόψη η διαφορά ΑΓΑΜΟΥ και Πολύτεκνου, με 4  ή 6 ή 10 παιδιά, και ειδικά όταν είναι ανήλικα ή σπουδάζοντα ή υπηρετούντα στο ελληνικό στρατό !
Επιπλέον, και στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών και στους φόρους που συνδέονται με αυτήν, και στις ρυθμίσεις για ημιυπαίθριους και άλλους χώρους, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΝΟΙΑ για όσους έχουν πάνω από 4 παιδιά και είναι Πολύτεκνοι ή Υπερπολύτεκνοι.

Ακόμα και στα σχέδια επιδότησης ανέργων δεν υπάρχει άμεση προτεραιότητα σε όσους έχουν πολλά παιδιά. Ούτε και στις σχεδιαζόμενες απολύσεις ή λήξεις συμβάσεων στις ΔΕΚΟ, στους ΟΤΑ κλπ, ούτε εκεί υπάρχει μέριμνα για τις Πολύτεκνες και Υπερπολύτεκνες Οικογένειες.
Επειδή τα χτυπήματα στους Πολύτεκνους είναι απανωτά και - από ότι φαίνεται- θα γίνουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, πρέπει όλοι μας να στείλουμε επιστολές διαμαρτυρίας στον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό και τα αρμόδια Υπουργεία ότι θα πρέπει να ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ότι οι ήδη πληγείσες Πολύτεκνες Οικογένειες, για λόγους ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, θα ΠΡΕΠΕΙ να εξαιρεθούν από τα όποια νέα μέτρα μείωσης μισθών, επιδομάτων και δώρων και να ληφθεί άμεση μέριμνα σε όλα τα νομοσχέδια για την κλιμάκωση των όποιων μέτρων και αυξήσεων, αναλογικά με τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας.
Ήδη η οικονομική και επαγγελματική κατάσταση των Πολύτεκνων Οικογενειών, μέρα με τη μέρα, επιδεινώνεται και πολλές αντιμετωπίζουν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης, εξόφλησης στεγαστικών δανείων, σπουδών κλπ.
Θα πρέπει, επίσης, όλοι οι Πολύτεκνοι να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και την τεράστια απειλή για τα τελευταία δικαιώματά μας, αλλά και για το δημογραφικό της χώρας. Δεν είναι δυνατόν να εξομοιώνεται σε ΟΛΑ τα μέτρα ( εκτός από το αφορολόγητο ) ο άγαμος με τον Πολύτεκνο με 4 ή 7 ή 10 ή 13 παιδιά.
Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ την προστασία των Πολύτεκνων οικογενειών, καταψηφίζοντας όλα τα μέτρα εκείνα που θα έρθουν και δεν θα έχουν ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ με βάση τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας. Να υπάρχει σε όλους τους φόρους σχετικά με την ακίνητη περιουσία και σε όλες τις ρυθμίσεις έκπτωση 50% για τους Πολύτεκνους με 4 παιδιά, η οποία να αυξάνει για κάθε παιδί πάνω από το 4ο.
Η ΑΣΠΕ και οι Πολυτεκνικοί Σύλλογοι όλης της Ελλάδας να ζητήσουν, αν δεν υπάρχει ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού και των Υπουργών για εξαίρεση των Πολύτεκνων και Υπερπολύτεκνων Οικογενειών από κάθε νέο μισθολογικό, φορολογικό μέτρο, τη μαζική προσέλευση των Πολυτέκνων και των παιδιών τους στις κάλπες, στις 7 Νοεμβρίου και στις 14 Νοεμβρίου, και να εκφράσουν με τη ψήφο τους την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ΑΝΙΣΗ μεταχείριση του Ελληνικού Κράτους απέναντι στους Πολυτέκνους.
Επιπλέον, να ζητήσουμε ατομικά από τους Συλλόγους μας τον διορισμό δικηγόρων για να κάνουμε ατομικές προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο Επικρατείας, για τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις σχετικά με νόμους που έχουν αναδρομική ισχύ ( πχ αδιόριστοι Πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί ), καθώς και τη διεκδίκηση των οικονομικών απαιτήσεων μας στα διάφορα μέτρα που εξισώνουν τις μειώσεις στους μισθούς και τα επιδόματα ενός Αγάμου με τις αποδοχές των Πολύτεκνων Οικογενειών, κατά παράβαση του Συντάγματος και κάθε έννοια ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου.
Με αγανάκτηση για το νέο σχέδιο εξόντωσης των αιμοδοτών του Έθνους,
των σχολείων και του ελληνικού στρατεύματος, των Πολύτεκνων Οικογενειών.
24-10-2010
Ν.Μ – Θεσσαλονίκη

Υ.Γ. Αν δεν στηρίξουμε, βέβαια, όλους τους Πολύτεκνους που κατεβαίνουν στις
εκλογές των δασκάλων και των καθηγητών στις  3 Νοεμβρίου, όλους τους Πολύτεκνους υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους στις 7 Νοεμβρίου, τότε θα είμαστε άξιοι της "τύχης" μας ! Πρέπει όλοι να προσέλθουμε και να ψηφίσουμε, για να μας υπολογίζουν, γιατί - δυστυχώς- μόνο για την ψήφο μας νοιάζονται !

Αν αδιαφορήσουμε, τότε θα μας τα αφαιρέσουν όλα και θα είμαστε συνυπεύθυνοι! Η ψήφος μας είναι το τελευταίο καταφύγιο προστασίας της Πολύτεκνης Οικογένειας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: