28 Ιαν 2007

Να πετάξουν και αυτοί πέτρες… κ. Υφυπουργέ Υγείας ;

Να πετάξουν και αυτοί πέτρες… κ. Υφυπουργέ Υγείας;

Αγαπητή «Ελευθεροτυπία»,

την χρονική στιγμή που στην Γερμανία δίνουν 25000 ευρώ σε κάθε Γερμανίδα που από 1/1/2007 γεννάει παιδί, εκτός των άλλων γενναίων επιδομάτων και θεσμοθετημένων ευεργετημάτων που ισχύουν εκεί, εδώ στην Ελλάδα ο αρμόδιος Υφυπουργός Υγείας μιλά για στοχευμένη κοινωνική πολιτική που πρέπει να γίνεται… μπερδεύοντας τα πολυτεκνικά επιδόματα με τα προνοιακά επιδόματα!

Πολύ καλά έκανε ο κ. Κωνσταντόπουλος και νοίκιασε στην οικογένεια του 11χρονου μασκοφόρου της Θεσσαλονίκης ένα διαμέρισμα… αλλά δεν βγαίνεις και στα κανάλια να το λες…τι παράδειγμα δίνει στα παιδιά μας; μήπως εννοεί ότι πρέπει και αυτά να γίνουν μασκοφόροι για να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας που τα μαστίζει; Είναι μία πράξη που έπρεπε η Διεύθυνση Πρόνοιας του Υπουργείου του από καιρό να είχε κάνει.

Γνώρισα τελευταία δύο υπερπολύτεκνες οικογένειες:

- μία με 11 παιδιά, που για να μπορούν τα παιδιά να διαβάσουν επειδή εδώ ζούσαν σε ένα μικρό διαμέρισμα, έφυγαν δύο από αυτά για Κύπρο και ζούσαν μαζί με τη γιαγιά τους, έδωσαν πέρυσι εξετάσεις από Κύπρο και έχουν περάσει στα ΤΕΙ, το ένα Άρτα και το άλλο στη Δράμα… προσπαθεί ο άνθρωπος αυτό που είναι στη Δράμα να το πάει με Μετεγγραφή κοντά στο άλλο για να μην πληρώνει 2 νοίκια (δεν συζητά για Αθήνα) κάνει έγγραφα, διαμαρτυρίες… στο Υπουργείο Παιδείας, οι πάντες τον κοροϊδεύουν…μα απαγορεύονται οι Μετεγγραφές, όσοι δίνουν από Κύπρο του λένε με τον νέο νόμο από πέρυσι, τι και αν έχεις 11 παιδιά να μην τα έκανες!

- και μία με οκτώ παιδιά ... που πριν από 7 περίπου χρόνια ως πολύτεκνος, ο πατέρας με 4 ανήλικα τέκνα που είχε τότε αγόρασε ένα αυτοκίνητο 6 θέσεων με έκπτωση κατά τα 2/3 των τελών ταξινόμησης (σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία), όμως στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα η οικογενειακή του κατάσταση άλλαξε και απόκτησε άλλα 4 παιδιά, με αποτέλεσμα ....ο αριθμός των θέσεων του αυτοκινήτου που είχε πάρει, να μην επαρκεί πλέον και να τον γράφουν… οι τροχονόμοι(!!!) γιατί σε ένα πενταθέσιο αυτοκίνητο βάζει 10 άτομα. Για τον ανωτέρω λόγο προσπαθεί ο άνθρωπος να αγοράσει ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο με Μειωμένους δασμούς … το Υπουργείο Οικονομίας, το Υπουργείο Υγείας …τον εμπαίζουν.

Είναι βλέπετε δύσκολο για μία κατ` εξαίρεση μεταχείριση…σε τέτοιες Υπερπολύτεκνες οικογένειες, δεν είναι βλέπετε επώνυμοι, κατά τα άλλα έχουμε Κράτος Πρόνοιας!.

Χρυσόγελος Μανώλης

Ηλεκτρο/γος Μηχα/κός ΕΜΠ – εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: