28 Ιαν 2007

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. πρωτ. 12

Αθήνα, 18/1/2007

Αξιότιμη

Κυρία Μαριέττα Γιαννάκου

Υπουργό Εθνικής Παιδείας

& Θρησκευμάτων

Κυρία Υπουργέ,

επανερχόμαστε στο θέμα του υπ` αριθμ’ 344/22-11-2006 εγγράφου μας προς εσάς, καθώς και άλλες σχολές των ΑΕΙ – ΤΕΙ δημιουργούν προβλήματα στις μετεγγραφές των φοιτητών και η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει θέση.

Όπως μας καταγγέλλεται από μέλη μας πολύτεκνους, κάποια ΤΕΙ - ΑΕΙ δημιουργούν προβλήματα στις μετεγγραφές των φοιτητών, που προέρχονται από τον Β΄ κύκλο των ΤΕΕ ή από εσπερινά Λύκεια και δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις του ν. 3404/2005 με το πρόσχημα ότι οι … εξετάσεις εισαγωγής αυτών χαρακτηρίζονται ως ειδικές εξετάσεις και άρα η παρ. 4 του άρθρου 14 του ανωτέρω νόμου τις απαγορεύει!

Πουθενά όμως στον ανωτέρω νόμο ή στην αιτιολογική έκθεση αυτού, δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο αναμφισβητήτως, αλλά ούτε ήταν και στην πρόθεση του νομοθέτη ο περιορισμός των ισχυουσών ευεργετικών διατάξεων για τους πολύτεκνους . Αντίθετα ξεκαθαρίζεται με σαφήνεια ότι οι διατάξεις του νόμου «… εφαρμόζονται μόνο για τους φοιτητές και σπουδαστές που εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με βάση τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις των μαθημάτων που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο …» και τέτοιες είναι και των ΤΕΕ αλλά και των εσπερινών Λυκείων. Να σημειωθεί επίσης ότι οι διατάξεις εισαγωγής των αποφοίτων του Β΄ κύκλου ΤΕΕ στα ΤΕΙ δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ευεργετικές διατάξεις ή ευεργετικής μεταχείρισης καθότι η βάση εισαγωγής του 10 σ’ αυτούς ισχύει από το 2001!

Επίσης, ουδέποτε στο παρελθόν και με τους προγενέστερους νόμους 3282/04 ή 1966/91, αντιμετωπίζονταν διαφορετικά στο θέμα των μετεγγραφών οι προερχόμενοι από τα ΤΕΕ ή από τα εσπερινά Λύκεια.

Είναι προφανές ότι κάποιοι σε ορισμένα ΤΕΙ - ΑΕΙ διαπνεόμενοι από αντιπολυτεκνική διάθεση προσπαθούν με αυθαίρετες ψευδοερμηνείες να μην εφαρμόσουν το νόμο, και θεωρούν τα παιδιά αυτά ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού!…ή μήπως δεν υπάρχει Ισοτιμία μεταξύ Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης ή ημερήσιων και νυκτερινών Λυκείων;.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας με διευκρινιστική εγκύκλιο, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις σε βάρος των παιδιών των πολυτέκνων.

Με την βεβαιότητα ότι θα είναι άμεση η παρέμβασή σας.

Διατελούμε με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος Ευάγγελος Παπαγιάννης

Για το Δ.Σ της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ

Το εβδομαδιαίο πληροφοριακό δελτίο της ΟΛΤΕΕ ΤΕΥΧΟΣ 58

Δεν υπάρχουν σχόλια: