8 Μαρ 2010

Επιστολές διαμαρτυρίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ

‘Ο ΑΓΙΟC CΤΥΛΙΑΝΟC’

ΑΡΜΕΝ 24, 1Ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛ. 2521037000 - FAX. 2521037320

66100 ΔΡΑΜΑ

i nfo@sylpoldramas.org.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε www.sylpoldramas.org. gr

Αξιότιμη κ. υπουργός,

διαβάζοντας τον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο διαπιστώσαμε ότι προτίθεστε να αλλάξατε την μέχρι τώρα διαδικασία πρόσληψης όσων εκπαιδευτικών γίνονταν πολύτεκνοι. Δεν θα σας αναλύσουμε τους λόγους ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , για χάριν συντομίας,  Όμως ΔΕΝ πρέπει να κάνετε τέτοιο έγκλημα κατά του έθνους μας, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί και με περισσότερες ελαφρύνσεις η μέχρι τώρα διαδικάσια πρόσληψης πολύτεκνων  εκπαιδευτικών, μόνο και μόνο για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος.

Διαμαρτυρόμαστε  εντόνως για τυχόν τέτοια επιλογή από μέρους σας και σας υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει στα επόμενα χρόνια να πεθάνει δημογραφικά.

Σκεφτείτε πολύ πριν αποφασίσετε , θα σας κρίνει η ιστορία.

Ευχαριστούμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Νικόλαος Σμολοκτός

Πρόεδρος Πολυτέκνων Νομού Δράμας.

Δρ. Τσακαλίδης Γεώργιος

Θεολόγος – Θρησκειοπαιδαγωγός

Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων

Εξοχότατη

Υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου

Α θ ή ν α

Εξοχότατη κ. Υπουργέ,

Στις τραγικές στιγμές που διέρχεται η οικονομία της χώρας μας και στα δημογραφικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει θα αποτελούσε χαριστική βολή η κατάργηση του σωστού μέτρου του νόμου 3255/2004, που έδινε δικαίωμα διορισμού στους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς.

Ήταν ένα σωστό κίνητρο, που αύξησε αποδεδειγμένα τον αριθμό των γεννήσεων. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη δημογραφική εικόνα της χώρας μας, πράγμα που θα φέρει πολλαπλά οφέλη στο ασφαλιστικό σύστημα, την εθνική άμυνα και την οικονομία της χώρας μας, θα πρέπει να δώσουμε περαιτέρω κίνητρα και όχι να καταργήσουμε τα ελάχιστα που υφίστανται.

Εκτός και στο όνομα του δημοσιονομικού νοικοκυρέματος έχουμε αποφασίσει να διαγράψουμε όλες τις κοινωνικές μας ευαισθησίες.

Με εξαιρετική εκτίμηση

Γεώργιος Τσακαλίδης

 

Συνάδελφοι, δυστυχώς,  τα νέα για τους πολύτεκνους  δεν είναι ευχάριστα.

            Κινδυνεύουν άμεσα:

1. Ο νόμος 3255/2004 για τον διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών …

2. Το ισχύον  θεσμικό πλαίσιο μεταθέσεων – τοποθετήσεων, με τις  διατάξεις πρόνοιας για τους πολύτεκνους…

               Κάποιοι σύμβουλοι των ιδιαιτέρων γραφείων του ΥΠΕΠΘ  θεωρούν τις  ανωτέρω συνταγματικές  διατάξεις «πρόνοιας και ανθρωπιάς», διατυπωμένες από το 1944, ως σκανδαλώδεις  και ανήθικες !!! 

              Η κ. Υπουργός μας λέει: «πρώτα ο Μαθητής», το επικροτούμε και εμείς οι πολύτεκνοι ως γονείς αυτών των μαθητών, αλλά συγχρόνως  δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να ξαναγεμίσουν οι αίθουσες των σχολείων μας με παιδιά.

               Ο  Νόμος  3255/2004,  λειτούργησε με καθαρά δημογραφικά κίνητρα και το αποδείξαμε με στοιχεία που δώσαμε στη δημοσιότητα…,  για πρώτη φορά μετά  το 1981, η μεταβολή του αριθμού των παιδιών κάτω των 5 ετών είχε θετικό πρόσημο   το 2004 και συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό 2% κατά το 2007,  1,64% το 2008 και  2,48%  το 2009!.

Θέλουν  παιδιά, θέλουν Ελληνόπουλα, ναι ή όχι; ας μας το πουν  καθαρά;...

            Το μέτρο αυτό του διορισμού, το ΠΑΣΟΚ  πρώτο  το είχε νομοθετήσει…, με το νόμο  3027/2002,  δεν έχει κανένα  οικονομικό κόστος για το Κράτος, είναι αποτελεσματικός και κτυπά την ανεργία των πολυτέκνων.

             Συνάδελφε, βοήθησε με τη διαμαρτυρία σου προς τους αρμοδίους…, ήλθε η σειρά σου!

Μ. Χρυσόγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: