17 Αυγ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση δια μέσω των προθέσεων της Υπουργού Παιδείας επιβεβαίωσε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία κατά του πολυτεκνικού κόσμου και ειδικότερα των πολύτεκνων εκπαιδευτικών.

Ουσιαστικά κατήργησε το μοναδικό νόμο που λειτούργησε με καθαρά δημογραφικά κριτήρια, δίνοντας πάντα θετικά αποτελέσματα από την ημέρα που θεσπίστηκε έως και σήμερα (οι αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε δύσπιστου «καλοθελητή») . Δυστυχώς όπως διαφαίνεται δεν υπάρχει διάθεση για πραγματική επίλυση του προβλήματος.

Εξαπατήθηκαν 600 και πλέον νέες πολύτεκνες οικογένειες που κάνανε το λάθος να πιστέψουν στην συνέχεια και στην αξιοπιστία των νόμων της Πολιτείας και αποφάσισαν παρά τις δύσκολες και αντίξοες οικονομικές συνθήκες να επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και να αποκτήσουν το 4ο τους παιδί, αναμένοντας να τύχουν των όποιων ευεργετημάτων τους έδινε και τους προέτρεπε η ίδια η Πολιτεία.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό στην αίτηση περιοχών διορισμού να δηλώνονται 20 και 30 κενές θέσεις και να διορίζεται μόνο ένας πολύτεκνος και μάλιστα στα διάφορα σημεία της χώρας, μακριά από την οικογένεια τους ως τιμωρία..., κατά παράβαση των νόμων!!! Αυτό από μόνο του δείχνει την ιδιοτέλεια και την στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι μας.

Κάνουμε ύστατη έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό να μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση του θέματος και να καλύψει όλες τις άμεσα θιγόμενες οικογένειες οι οποίες στηρίζουν ουσιαστικά την συνέχεια του ¨Εθνους, προσφέροντας Ελληνόπουλα….στην τρίτη πιο γηρασμένη χώρα του κόσμου!!!

Θα ήταν εγκληματική και εθνικά απαράδεκτη οποιαδήποτε αδιαφορία προς επίλυση του θέματος. Θα ήταν διπλά εγκληματικό, η Κυβέρνηση και οι ιθύνοντες να μας σύρουν στα δικαστήρια και να ταλαιπωρήσουν και ψυχικά αλλά και οικονομικά τις οικογένειες και τα παιδιά μας. Θα είναι προσβολή για το Σύνταγμα και όλες τις νομοθετημένες διαπιστώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου η κατάλυση κάθε μέτρου πρόνοιας και κοινωνικής παροχής όταν το ίδιο το Σύνταγμα των Ελλήνων αναφέρει στο άρθρο 21 παρ. 2 «Οι πολύτεκνες οικογένειες… έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος» και ειδικότερα παρ. 5 «Ο σχεδιασμός και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους».

Ελπίζουμε πως έστω και την ύστατη στιγμή ο αξιότιμος κ. Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Παιδείας θα υλοποιήσουν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους απέναντί μας και θα προβούν στο διορισμό όλων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών που υπέβαλλαν αίτηση φέτος ώστε να ισχύσει στην πράξη και όχι στα λόγια η λεγόμενη μεταβατική περίοδος

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΣΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΥΜΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: