23 Αυγ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Συνάδελφοι, ως πρώτη μιας σειράς απαντήσεων που θα ακολουθήσουν από την πλευρά των αδιόριστων πολύτεκνων εκπαιδευτικών, σας καλούμε όλους τους Διοριστέους πολύτεκνους Εκπαιδευτικούς να καταθέσετε την συνημμένη Αίτηση Διορισμού(τροποποιώντας την σύμφωνα με την περίπτωση σας) προς το Υπουργείο Παιδείας καλώντας το, έστω και την τελευταία στιγμή, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντί σας και να σας διορίσει στις κενές θέσεις που αναμφίβολα υπάρχουν, ιδιαίτερα μετά και το τεράστιο κύμα συνταξιοδοτήσεων Μονίμων Εκπαιδευτικών. Η κίνηση αυτή έχει πολλαπλές στοχεύσεις:

1. Την κάλυψη ιδιαίτερα όσων συναδέλφων παράνομα και καταχρηστικά το Υπουργείο Παιδείας δεν κάλεσε ούτε καν να καταθέσουν αίτηση διορισμού κατά την τελευταία εγκύκλιο, παρά το γεγονός ότι είχαν θεμελιώσει και κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού.

2. Την άσκηση πίεσης προς το υπουργείο με τη μαζική αποστολή αιτήσεων προς το τμήμα Διορισμών

3. Την επιδίωξη έγγραφης απάντησης προκειμένου να έχουμε απτή απόδειξη των αιτιάσεων που επικαλείται το υπουργείο για το μη διορισμό σας και την οποία θα αξιοποιήσετε μεταγενέστερα κατά την άσκηση της προσφυγής.

4. Να δώσετε το μήνυμα ότι δεν πειθαρχούμε στις όποιες καταχρηστικές αποφάσεις και ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η αποστολή της Αίτησης δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος στην δικαστική προσφυγή που θα ακολουθήσει από εσάς ή όχι. Αποτελεί όμως ένα επιπλέον χαρτί στα χέρια σας στον πολύμορφο αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι την Δευτέρα 23 Αυγούστου, 10 μέρες μετά την ανακοίνωση των πινάκων διοριστέων.

Το υπόδειγμα αυτό δεν είναι δεσμευτικό και ο καθένας μπορεί και οφείλει να το τροποποιήσει με τρόπο ώστε να ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση του.
Την αίτηση μπορείτε να την καταθέσετε με τους εξής τρόπους:
· Πηγαίνοντας οι ίδιοι στο Υπουργείο Παιδείας και καταθέτοντάς την στο τμήμα διορισμών , παίρνοντας οπωσδήποτε αριθμό πρωτοκόλλου
· Μέσω οποιασδήποτε Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από εκεί.
· Μέσω αποστολής συστημένης επιστολής όπου θα πρέπει να κρατήσετε το αποδεικτικό αποστολής με βάση το οποίο θα αναζητηθεί αργότερα ο αριθμός πρωτοκόλλου.
Σε κάθε περίπτωση η υποβολής της αίτησης διορισμού είναι δικαίωμα σας, άσχετα αν ο οποιοσδήποτε υπάλληλος ισχυρίζεται το αντίθετο. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την κατάθεση προσφυγών αργότερα.

Από την ΠΕνΕΠ

================================================================

ΑΙΤΗΣΗ

Ονομ/νυμο: ………………

του ………………..

Κλάδος: ΠΕ ………

ΤίτλοςΣπουδών:……………..

Αρ. Ταυτότητας:………………

ΑΦΜ: ………………………….

Διεύθυνση: ……………………

Τηλέφωνο:……………………

Κινητό: ………………………

Θέμα: « Διορισμός μου ως Μονίμου Εκπαιδευτικού ΠΕ …..…. »

Αθήνα: …. ./ 8 / 2010

ΠΡΟΣ:

Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Γενική Δ/νση ΔιοίκησηςΠΕ & ΔΕ

Δ/νση Προσωπικού ΠΕ& ΔΕ

Τμήμα Α΄ Διορισμών

Ανδρέα Παπανδρέου 37 15180 Μαρούσι

Κύριοι,

Α) Αιτούμαι το διορισμό μου ως μόνιμος εκπαιδευτικός ΠΕ………:

  1. Καθότι έχω θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού ως πολύτεκνος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 3 του Ν.3255/2004(ΦΕΚ 138/22-7-2004τ.Α) «περί ρυθμίσεων θεμάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων» εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ και τη Συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2 και 5 που ρητώς επιτάσσει ότι οι Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος και ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.΄
  2. Καθότι, σύμφωνα με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, άρθρο 10 του ν.3833/2010 αναστέλλονται οι διορισμοί στο δημόσιο….., εξαιρείται όμως το εκπαιδευτικό προσωπικό, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και στο άρθρο 11, παράγραφος 2 του ως άνω νόμου αναφέρεται με σαφήνεια για τον αριθμό των ετήσιων προσλήψεων ότι ο λόγος αυτός ορίζεται σε ένα προς ένα ( μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση) . Είναι δε γνωστό ότι φέτος 11.500 εκπαιδευτικοί αποχώρησαν, ενώ διορίστηκαν μόνο 2.700 και από αυτούς οι πολύτεκνοι είναι… 93 δηλ μόλις 3,2% του συνολικού αριθμού των διορισθέντων και πολύ μικρότερο του προβλεπομένου ποσοστού 20% του Ν.3260/2004 για τις προσλήψεις του Δημοσίου.
  3. Σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ. 5 του νόμου 3194/2003 (ΦΕΚ 267/20-11-03) και τους ισχύοντες νόμους: 1910/1944 και 3528/2007, αιτούμαι την τοποθέτησή μου σε περιοχή του τόπου συμφερόντων μου - κατοικίας μου και συγκεκριμένα στο ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ της …………….
  4. Είμαι εγγεγραμμένη/ος στον συνταχθέντα Πίνακα Α - Ειδικών κατηγοριών, στον Κλάδο ΠΕ ………….. (ή δεν είμαι… και υπέβαλα ένσταση με αρ.Πρωτ :…………, αναλόγως επιλέγετε και σβήνετε )

Β) Ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα μου και από τη στιγμή που υπάρχουν κενές θέσεις αιτούμαι το διορισμό μου ως Μόνιμο Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Γ) Αιτούμαι επίσης την έγγραφη και τεκμηριωμένη απάντηση για την ικανοποίηση ή μη ικανοποίηση του αιτήματος μου, καθώς και να μου γνωρίσετε την Υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας έγινε η κατανομή των θέσεων διορισμού ανάμεσα στις διάφορες ειδικές κατηγορίες.

Ο/ Η

ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: