3 Αυγ 2010

Έγγραφο ΑΣΠΕ προς Γ.Γραμματέα Υπ.Παιδείας για τους πίνακες ειδικών κατηγοριών - εκπαιδευτικών

Αρ. Πρωτ.191
                            Αθήνα, 2/8/2010

Αξιότιμο

Κύριο Βασίλη Κουλαϊδή

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας,

δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι

Κύριε Γενικέ.

Σε συνέχεια της συναντήσεως μας και του εγγράφου μας (Αρ. Πρωτ.186/21-7-2010) για θέματα πολυτέκνων και κυρίως των πολυτέκνων εκπαιδευτικών που σας θέσαμε, επανερχόμαστε στο θέμα της παράτασης της σχετικής ημερομηνίας για ένταξη στους πίνακες ειδικών κατηγοριών, που έληξε στις 16/7/2010.

Επειδή κάποιοι συνάδελφοι, δεν πληροφορήθηκαν έγκαιρα την αλλαγή της σχετικής ημερομηνίας που ίσχυε μέχρι πέρυσι, βάσει του ν.3255/2004 ή άλλοι που προγραμμάτισαν τη ζωή τους βάσει των ιδίων ημερομηνιών, γι αυτό παρακαλούμε για φέτος να υπάρξει παράταση της σχετικής ημερομηνίας μέχρι της 30ης  Ιουλίου και βρεθεί επίσης λύση και για τις πολύτεκνες χήρες(ους)… ώστε να μην αποκλειστούν και αυτοί.

Για άλλη μια φορά,  σας κάνουμε έκκληση,  ώστε τουλάχιστον κατά τη μεταβατική περίοδο  εφαρμογής του νέου νόμου να απορροφηθούν όλοι οι νέοι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, που πίστεψαν στις όποιες εξαγγελίες της Πολιτείας και έλαβαν αποφάσεις ζωής με βάση τους ισχύοντες Νόμους, σε αντίθετη περίπτωση παρακαλούμε όπως υπάρξει δέσμευση για την απορρόφηση τους εντός του επομένου έτους.

Κύριε Γενικέ,

παρακαλούμε την παρέμβαση σας και στο θέμα των μετεγγραφών των πολύτεκνων φοιτητών καθότι οι προωθούμενες αλλαγές, δυστυχώς θίγουν και τους πολύτεκνους φοιτητές παρά τα αντιθέτως λεγόμενα για τον εφησυχασμό μας. Μάλιστα αυτό γίνεται όταν κανένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα δεν είχε θέσει τέτοιο θέμα για τους πολύτεκνους αλλά και αυτό επιχειρείται μετά τη λήξη της σχετικής ημερομηνίας για την κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων των υποψ. φοιτητών. Προφανώς κάτι τέτοιο αν επιχειρηθεί τελικά, θα είναι αντίθετο στη Συνταγματική αρχή της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το Κράτος και τις αρχές της χρηστής διοίκησης.

Με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος Εμμανουήλ Χρυσόγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: