9 Δεκ 2010

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία στις 15/12, ώρα 11πμ. στο Ζάππειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της ΠΕνΕΠ

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία στις 15/12, ώρα 11πμ. στο Ζάππειο.

Καλούνται όλοι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί (διορισμένοι και αδιόριστοι) μαζί με τα παιδιά τους, να συμμετάσχουν στη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί την 15η Δεκεμβρίου στην Αθήνα ( η προσυγκέντρωση των πολύτεκνων οικογενειών θα γίνει στις 11π.μ. στο Ζάππειο μαζί με την ΑΣΠΕ, για να επακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Σύνταγμα και το Υπουργείο Οικονομικών). Επικεφαλής της πορείας θα είναι Μητέρες με παιδικά καροτσάκια.

                       Σκοπός της πορείας αυτής είναι να εκφρασθεί η αντίθεση των πολυτέκνων για την ασκούμενη αντιπολυτεκνική πολιτική και να καταγγελθεί ο εμπαιγμός της σημερινής Κυβέρνησης, που αθέτησε τις υποσχέσεις της.

                      Και βέβαια δεν υπήρξαν μόνο: τα φορολογικά μέτρα και η αύξηση του ΦΠΑ  των προϊόντων που πλήττουν κυρίως τις πολύτεκνες οικογένειες,  τα τέλη ακίνητης περιουσίας,  η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού,  οι περικοπές των επιδομάτων, τα πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους, τα τέλη για την κυκλοφορία των πολυτεκνικών αυτοκινήτων, κ.ά, που έπληξαν την πολύτεκνη οικογένεια αλλά υπήρξαν και καταργήσεις ή φαλκιδεύσεις θεσμικών μέτρων, όπως έγινε με το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, την κατάργηση των προσλήψεων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών - μέτρο που αποδεδειγμένα συνέβαλε στην αύξηση των γεννήσεων, τις μετεγγραφές των φοιτητών με τις πρόσφατες μάλιστα δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού περί καθορισμού ποσοτικών περιορισμών  κ.λ.π.

Οι περικοπές των επιδομάτων αφορούν τους πάντες και τους κάτω των 40.000€, αφού κάποιος που έπαιρνε:

1. Το πολυτεκνικό και του 3ου παιδιού θα παίρνει πλέον μόνο το πολυτεκνικό!

2. Σταματά (παγώνει) την προβλεπόμενη τιμαριθμοποίηση των επιδομάτων!

3. Καταργεί τις έως τώρα παροχές στους πολύτεκνους (Προσλήψεις, Μετεγγραφές κλπ) για τους έχοντες εισόδημα πάνω από 40.000€!!!

                     Όλα αυτά τα επεφύλαξε η Κυβέρνηση για το 2010 που έχει ορισθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως έτος, κατά της παιδικής φτώχειας, ωσάν να στοχεύει  στη δραστική αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα βιώνουν εφεξής σε συνθήκες πλήρους ένδειας. Επομένως μοιάζει σαν να επιθυμεί η Κυβέρνηση με τις επινοήσεις της αυτές να τιμωρήσει  παραδειγματικά τους πολύτεκνους επειδή επέλεξαν συνειδητά να προσφέρουν στο Έθνος μας πολλά παιδιά. Η Κυβέρνηση αιφνιδιάζοντας μας και χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση ή συζήτηση με τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς, απλώς ανακοίνωσε παραμονές των Χριστουγέννων αυτά τα μέτρα των περικοπών θυμίζοντας μας τη σφαγή των νηπίων..!

       Για τους λόγους αυτούς καλούμε την Κυβέρνηση να μην αποτολμήσει να προχωρήσει στη λήψη του αντισυνταγματικού και αντιδημογραφικού αυτού μέτρου, όχι μόνο γιατί τα δημόσια οικονομικά οφέλη θα είναι πενιχρά, αλλά κυρίως γιατί θα αποτελέσουν πλήγμα για τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να δημιουργήσουν οικογένειες σ’ ένα σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον, και να μην αιφνιδιάζονται από μία Πολιτεία που παλινωδεί και ανακαλεί με ελαφρότητα προηγούμενες αποφάσεις της.

  Οι κυβερνώντες μας ας το καταλάβουν, ότι το υπ` αριθμό ένα Εθνικό μας θέμα και πάνω από αυτό της Οικονομίας, είναι το Δημογραφικό. Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Τζ. Μπούζεκ, πρόσφατα μας το τόνισε: « ότι η επίλυση του δημογραφικού, ίσως είναι η βέλτιστη λύση στη οικονομική κρίση που περνάτε…» , αλλά δυστυχώς φαίνεται, ότι εδώ οι πολιτικοί μας… πάσχουν από το σύνδρομο της βαρηκοΐας!

Έτσι εμείς βροντοφωνάζουμε:

·        Όχι στην ισοπέδωση των πολυτέκνων.

·        Όχι στο ξεθεμελίωμα της οικογένειας.

·        Όχι  σ’ αυτούς που δολοφονούν τα παιδιά μας αλλά μέτρα για να ξαναγεμίσουν με Ελληνόπουλα οι άδειες σχολικές αίθουσες.

·        Να μην παραβιάζει ασύστολα τις Συνταγματικές επιταγές και να σέβεται τους νόμους που ψηφίζει η Κυβέρνηση καθώς και να μην ασεβεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκαλώντας βάναυσα τη Δικαιοσύνη.

·        Να μην αγνοούνται συστηματικά τα ομόφωνα συμπεράσματα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό.

·        Να αποκατασταθεί η αγοραστική αξία των πολυτεκνικών επιδομάτων και να γίνει σταδιακή αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων έτσι ώστε σύντομα να συγκλίνουν προς τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

. Να επανέλθουν σε ισχύ, η πρόνοια του ν. 3255/2004 για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών καθώς και οι διατάξεις προστασίας των Π.Δ. 50/96 και 100/97 που καταργήθηκαν.

·        Όχι στην Κρατική τρομοκράτηση των νέων οικογενειών και στη μετανάστευση – ξεριζωμό της νεολαίας μας.

Από την ΠΕνΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: