15 Δεκ 2010

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια η ΑΣΠΕ, συνοδευόμενη από πολύτεκνες οικογένειες

Τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των πολυτέκνων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αθήνα - Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Image

Τη συμπαράστασή του στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των πολυτέκνων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.
«Η συγκυρία είναι άσχημη, διότι πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια ξαναβγαίνουμε στους δρόμους, διότι περικόπτονται τα επιδόματα και στις πολύτεκνες οικογένειες, σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, ή μάλλον πεθαίνει ταχύτερα απ' ό,τι θα έπρεπε» σημείωσε ο πρόεδρος Βασίλειος Θεοτοκάτος.
«Ξέρετε ότι πάντα σας στηρίζω» απάντησε ο Κ.Παπούλιας και πρόσθεσε ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή για τους πολύτεκνους, αν και, όπως είπε, θα επιθυμούσε να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες:
«Θα προτιμούσα να μην έρχεστε εδώ με αιτήματα που είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία και εγώ μαζί σας όσο μπορώ -παρ' όλο που τα πράγματα είναι δύσκολα - θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Και πιστεύω οι αρμόδιοι υπουργοί να καταλάβουν, όπως καταλαβαίνω και εγώ, το πρόβλημα το δικό σας, όπως το ζείτε εσείς» τόνισε.
Οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων ενημέρωσαν τον κ. Παπούλια και για θεσμικά αιτήματά τους, όπως το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών και αυτό της συνυπηρέτησης των γονέων, ενώ του δώρισαν βιβλίο με την 75χρονη ιστορία της Συνομοσπονδίας.
Διαβάστε περισσότερα:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231071191#ixzz186fGUOb2


e-go.gr / ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Παπούλια για πολύτεκνους

Μήνυμα στην κυβέρνηση και ειδικά στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών να αφουγκραστούν τα προβλήματα των πολυτέκνων εν μέσω κρίσης έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας

Μήνυμα στην κυβέρνηση και ειδικά στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών να αφουγκραστούν τα προβλήματα των πολυτέκνων εν μέσω κρίσης έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Ανώτατη Ομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.
«Θα ήθελα να ήταν άλλες οι συνθήκες. Να μην έρχεστε εδώ με αιτήματα που είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία και εγώ μαζί σας όσο μπορώ -παρόλο που τα πράγματα είναι δύσκολα - θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη» και σημείωσε με νόημα ότι «πιστεύω οι αρμόδιοι υπουργοί να καταλάβουν, όπως καταλαβαίνω και εγώ, το πρόβλημα το δικό σας, όπως το ζείτε εσείς».
Μάλιστα ο κ. Παπούλια αναρωτήθηκε «αν δεν στηρίξουμε εσάς- τους πολυτέκνους- τι παράδειγμα δίνουμε, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των πολυτέκνων τόνισε ότι σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία «μετά από 13 χρόνια ξαναβγαίνουμε στους δρόμους, διότι περικόπτονται τα επιδόματα και στις πολύτεκνες οικογένειες, σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, ή μάλλον πεθαίνει ταχύτερα απ’ ότι θα έπρεπε».
Οι πολύτεκνοι πάντως έθεσαν και το θέματα που δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό όπως οι περιπτώσεις γονέων εκπαιδευτικών που απαγορεύεται να κάνουν μεταγραφή ώστε να βρίσκονται μαζί με τις οικογένειες τους.
«Έχουμε περιπτώσεις όπου ο ένας υπηρετεί στη Σπάρτη για παράδειγμα, ο άλλος βρίσκεται στην Κομοτηνή και το σπίτι και τα παιδιά τους βρίσκονται στην Πάτρα. Και τα παιδιά που σπουδάζουν επίσης, δεν μεταγράφονται πλέον στον τόπο κατοικίας τους», ήταν ένα από τα παραδείγματα που είπαν με παράπονο οι πολύτεκνοι στον πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Δ. Αλειφερόπουλος

(Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

     AΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
    TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
    ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α.Σ.Π.Ε.)
    ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
    14.12.2010
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσορίσατε.
    Β.ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ (Πρόεδρος Α.Σ.Π.Ε.): Κύριε Πρόεδρε, χαιρόμαστε που σας ξαναβλέπουμε. Η μικρή καθυστέρηση νομίζω ότι ήταν για να έρθουμε την πιο κατάλληλη στιγμή.
    Με την ευκαιρία θέλαμε να σας προσφέρουμε δύο τόμους με την ιστορία της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος για να δείτε πώς πορεύτηκε αυτή η τάξη στα 75 αυτά χρόνια: με πίστη και θάρρος στις δυνάμεις της και στο Θεό.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπάρχουν προβλήματα.
    Β.ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ: Η συγκυρία είναι άσχημη, κύριε Πρόεδρε. Διότι πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια ξαναβγαίνουμε στους δρόμους, διότι περικόπτονται τα επιδόματα και στις πολύτεκνες οικογένειες, σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, ή μάλλον πεθαίνει ταχύτερα απ’ότι θα έπρεπε. Εσείς τα ξέρετε καλύτερα από μας.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ξέρετε πολύ καλά ότι σας στηρίζω. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό αυτό που κάνετε, διότι συμβάλετε σ’ένα λαό που μπορώ να πω ότι φθίνει. Η συμβολή σας είναι πολύ μεγάλη και άξια προσοχής και υποστήριξης. Γιατί αν δεν στηρίξουμε εσάς τι παράδειγμα δίνουμε, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση.
    Β.ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ: Εμείς πάντοτε σας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας. Είστε ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που έχει ανοικτές τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου για τους πολυτέκνους.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και θα τις έχω πάντοτε. Μονάχα που θα ήθελα να ήταν άλλες οι συνθήκες.
    Να μην έρχεστε εδώ με αιτήματα που είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία και εγώ μαζί σας όσο μπορώ -παρόλο που τα πράγματα είναι δύσκολα - θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη.
    Και πιστεύω οι αρμόδιοι υπουργοί να καταλάβουν, όπως καταλαβαίνω και εγώ, το πρόβλημα το δικό σας, όπως το ζείτε εσείς.
    ΜΕΛΟΣ Α.Σ.Π.Ε.: Είναι και πρόβλημα της Ελλάδος, κύριε Πρόεδρε.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως, το είπα άλλωστε.
    ΜΕΛΟΣ Α.Σ.Π.Ε.: Η Ελλάδα είναι η τρίτη πιο γερασμένη χώρα στον κόσμο, κύριε Πρόεδρε.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τα παρακολουθώ και τα ξέρω.
    ΜΕΛΟΣ Α.Σ.Π.Ε.: Το θέμα δεν είναι μόνο τα οικονομικά, είναι και κάποια θεσμικά που έχουν πλήξει τους πολυτέκνους, που εκεί δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Και αυτό μας ενοχλεί ιδιαίτερα.
    Στον κόσμο των εκπαιδευτικών, για παράδειγμα, έχουμε περιπτώσεις γονέων που ο ένας υπηρετεί στη Σπάρτη, ο άλλος βρίσκεται στην Κομοτηνή και το σπίτι και τα παιδιά τους βρίσκονται στην Πάτρα. Και τα παιδιά που σπουδάζουν επίσης, δεν μεταγράφονται πλέον στον τόπο κατοικίας τους. Υπάρχουν πολλές τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις που διαλύουν τον θεσμό της οικογένειας.
    Και αυτό είναι που ενοχλεί ιδιαίτερα, κύριε Πρόεδρε, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, σε μια χώρα γερόντων και απομάχων. -


From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>
http://www.hri.org/news/greek/eragr/2010/10-12-14_1.eragr.html
[08] Συνάντηση Κ. Παπούλια με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων

Τριτη, 14 12 2010 18:59

Τη συμπαράστασή του στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των πολυτέκνων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προς τους εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, που τον επισκέφθηκαν νωρίτερα σήμερα.

"Η συγκυρία είναι άσχημη, κε Πρόεδρε. Διότι πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια ξαναβγαίνουμε στους δρόμους, διότι περικόπτονται τα επιδόματα και στις πολύτεκνες οικογένειες, σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, ή μάλλον πεθαίνει ταχύτερα απ' ό,τι θα έπρεπε", σημείωσε ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ Βασίλειος Θεοτοκάτος.

"Ξέρετε ότι πάντα σας στηρίζω", απάντησε ο Κ. Παπούλιας και πρόσθεσε ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή για τους πολύτεκνους, αν και, όπως είπε, θα επιθυμούσε να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες:

"Θα προτιμούσα να μην έρχεστε εδώ με αιτήματα που είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία και εγώ μαζί σας όσο μπορώ -παρ' όλο που τα πράγματα είναι δύσκολα - θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Και πιστεύω οι αρμόδιοι υπουργοί να καταλάβουν, όπως καταλαβαίνω κι εγώ, το πρόβλημα το δικό σας, όπως το ζείτε εσείς", τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην προσφορά των πολυτέκνων στην χώρα έκανε λόγο για "πολύ σημαντική και άξια προσοχής και υποστήριξης συμβολή" και συνέχισε:

"Γιατί αν δεν στηρίξουμε εσάς τί παράδειγμα δίνουμε, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση;".

Οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων ενημέρωσαν τον κ. Παπούλια και για θεσμικά αιτήματά τους, όπως το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών και αυτό της συνυπηρέτησης των γονέων, ενώ του δώρισαν βιβλίο με την 75χρονη ιστορία της Συνομοσπονδίας.

AΠΕ

Είδηση: 52380


Πηγή:ANT1 http://www.ant1online.gr/Politics/General/Pages/201012/6ab39f7f-067b-48ce-9eff-471631375100.aspx

Δημιουργία:14/12/2010 8:26 μμ  Τελευταία ενημέρωση:14/12/2010 8:58 μμ

Δίπλα στους πολύτεκνους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Για δίκαια αιτήματα, τα οποία πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία όλοι πρέπει να δώσουν τη μάχη τους, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος στο Προεδρικό μέγαρο το προεδρείο και τα μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι σας στηρίζω. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό αυτό που κάνετε, διότι συμβάλετε σε ένα λαό που μπορώ να πω ότι φθίνει. Η συμβολή σας είναι πολύ μεγάλη και άξια προσοχής και υποστήριξης. Γιατί, αν δεν στηρίξουμε εσάς, τι παράδειγμα δίνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση», είπε στον πρόεδρο της ΑΣΠΕ Β. Θεοτοκάτο ο κ. Παπούλιας.

Στη συνέχεια, όμως, δήλωσε πως θα προτιμούσε να μην βλέπει, όπως παγίως το πράττει, τους πολύτεκνους να έχουν εκκρεμή αιτήματα, όσο δίκαια κι αν είναι αυτά, ενώ κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να σκύψουν πάνω τους: «Θα ήθελα να ήταν άλλες οι συνθήκες. Να μην έρχεστε εδώ με αιτήματα που είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία και εγώ μαζί σας όσο μπορώ - παρόλο που τα πράγματα είναι δύσκολα - θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Και πιστεύω οι αρμόδιοι υπουργοί να καταλάβουν, όπως καταλαβαίνω και εγώ, το πρόβλημα το δικό σας, όπως το ζείτε εσείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: