21 Δεκ 2010

Συνάντηση Α.Σ.Π.Ε. με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά και Δ.Τ του τομεάρχη της Ν.Δ κ. Γ. Βρούτση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση, που είχε ζητήσει η ΑΣΠΕ, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά., παρουσία του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Στ. Δήμα, του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ι. Βρούτση και άλλων στελεχών.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της  ΑΣΠΕ ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Ν.Δ. για τις ανατροπές που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα  Υγείας και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα για τις περικοπές των πολυτεκνικών επιδομάτων και την θέσπιση οικονομικών κριτηρίων τόσο για την παροχή των λοιπών ευεργετημάτων, όσο ακόμη και για την απονομή της ιδιότητας του πολυτέκνου.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε ιδιαίτερη κατανόηση για τα θέματα των πολυτέκνων και τις ανατροπές που επιφυλάσσει το σχέδιο νόμου αγνοώντας την κρισιμότητα του δημογραφικού προβλήματος και υπεσχέθη ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες και τα αιτήματά μας.

Η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τους πολύτεκνους, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «εθνικό» θέμα.

Image

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή το Προσχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για τα οικογενειακά επιδόματα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                 Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή το Προσχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για τα οικογενειακά επιδόματα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δημογραφικός Εφιάλτης που απειλεί την Πατρίδα μας και την κατατάσσει σε πολύ υψηλή θέση, όσον αφορά τη γήρανση και την υπογεννητικότητα, απαιτεί οι πολιτικές στήριξης της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης να συνεχιστούν και όχι να ακυρωθούν.

Τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά και οι Δημογραφικές Προβολές δείχνουν, ότι σχεδόν 1 στους 3 Έλληνες το 2050 θα είναι άνω των 65 ετών, δηλαδή το 31,46% του συνολικού πληθυσμού.

Επιπλέον, ο Δείκτης Γονιμότητας (ο αριθμός των γεννήσεων που αντιστοιχούν σε κάθε Ελληνίδα αναπαραγωγικής ηλικίας) βρίσκεται στο 1,3, όταν για την διατήρηση του πληθυσμού στα ίδια επίπεδα ο Δείκτης αυτός πρέπει να είναι στο 2,1!

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η «Ελλάδα Γερνάει και δεν Γεννάει».

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση αγνοεί τη σημαντική αυτή εθνική πρόκληση. Γι’ αυτό και έχει υποθηκεύσει την κοινωνική πολιτική και κατ’ επέκταση τα πολυτεκνικά επιδόματα και τα μέτρα στήριξης της οικογένειας στο Μνημόνιο του Μαΐου.

Έχει δεσμευτεί για τις περικοπές των επιδομάτων και τη μείωση των κινήτρων και της προστασίας των πολυτέκνων.

Η οριζόντια και αυθαίρετη περικοπή επιδομάτων και κινήτρων, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, συνιστά ουσιαστικά αφαίρεση της ιδιότητας του Πολύτεκνου.

Συνιστά διάκριση στη βάση ενός αυθαίρετου, εισοδηματικού κριτηρίου.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός, ότι η κυβέρνηση επέλεξε για πρώτο στόχο των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, τους Πολύτεκνους και μάλιστα με τρόπο άκομψο, οριζόντιο και αυθαίρετο.

Με τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ακυρώνεται ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλέγμα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, που στόχευε στην αναστροφή των δυσμενών Δημογραφικών Δεδομένων, στην αύξηση της Γεννητικότητας και στη διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής.

Κρίσιμα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, όπως η στήριξη των Πολυτέκνων, δεν πρέπει να περιορίζονται με βάση στενά λογιστικά κριτήρια.

Οι δαπάνες για την στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας, δεν είναι σπατάλη, αλλά επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνική, αλλά και οικονομική ζωή της χώρας μας.

Για τη Ν.Δ., που η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα, η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας αντιμετωπίζεται ως μείζον ζήτημα κοινωνικής πολιτικής.

Είμαστε αντίθετοι σε ρυθμίσεις που μειώνουν την προστασία των πολύτεκνων και ακυρώνουν τη συνολική πολιτική στήριξη της Ελληνικής οικογένειας.

Διαφωνούμε, με την αντιμετώπιση των κοινωνικών επιδομάτων, ως «σπατάλη».

Πιστεύουμε, ότι τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις προκρούστειες λογικές του Μνημονίου.

Η Ν.Δ. στήριξε με συγκεκριμένα μέτρα την Ελληνική πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια στο παρελθόν.

Η οικογένεια και ιδιαίτερα η πολύτεκνη οικογένεια, βρίσκονται στο κέντρο της κοινωνικής μας πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: