25 Δεκ 2010

Σχετικά με τις ενέργειες της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Συνάδελφοι, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον συνάδελφο πολύτεκνο εκπαιδευτικό ΠΕ 14, που αποσπάστηκε από τη Λάρισα στα Τρίκαλα με εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σας  γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η Πολιτεία έχει θεσπίσει πλήθος νομοθετικών διατάξεων για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας, στηριζόμενη στη Συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 (παρ.2 και 5): «… οι πολύτεκνοι έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος», οι οποίες είναι:

1. Το άρθρο 10 του ισχύοντος  ν. 1910/1944,  καθώς και ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας 3528/2007( όπως  και ο προηγούμενοςτου 1999), άρθρο 67 παρ 2:«… πολύτεκνοι ή τέκνα αυτών δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετούνται στον τόπο των συμφερόντων τους, εφόσον ο νόμος επιτρέπει τούτο και δεν μετατίθενται παρά μόνο με αίτηση τους ή για πράξη μη επιτρέπουσα την παραμονή τους στον τόπο της θέσεως τους.»

2. Το Π.Δ 100/97,  που σύμφωνα με το  άρθρο 14 παρ.11: « Από τις διατάξεις του άρθρου αυτού εξαιρούνται όσοι έχουν μετατεθεί με τις διατάξεις του άρθρου 13 του παρόντος Π.Δ. καθώς και όσοι έχουν διοριστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του Ν. 1143/81 και διανύουν την τριετία υποχρεωτικής παραμονής τους στο δυσπρόσιτο σχολείο».

Όλα αυτά  νομίζουμε,  είναι ένα ισχυρό νομικό οπλοστάσιο και απορούμε που δεν τα αναφέρετε ώστε να καταφανεί η αυθαιρεσία της σχετικής απόφασης της ΠΔΕΘ.

Με εκτίμηση

 

      Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Μανώλης  Χρυσόγελος                          Ελευθέριος   Παπαλέξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: