18 Δεκ 2010

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση Ε.Ε της Α.Σ.Π.Ε με τον Πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ. κο Γ. Καρατζαφέρη

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα 18 / 12 / 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήσεις του Προεδρείου της Α.Σ.Π.Ε με τους πολιτικούς Αρχηγούς.

1η συνάντηση με Πρόεδρο Λ.Α.Ο.Σ. κο Γ. Καρατζαφέρη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΣΠΕ έχει ζητήσει συνάντηση από τον κο Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως στη Βουλή.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση στις 17/12/2010 με τον Πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της  Ανωτάτης Συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος επεσήμαναν στον Πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ. κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, την επιδρομή κατά των πολυτέκνων την οποία επιχειρεί η Κυβέρνηση με το προσχέδιο νόμου που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Ανδρέας Λοβέρδος «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα, επισημάνθηκε ότι:

- η χορήγηση του επιδόματος του 3ου και του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα θεσπίστηκε ως δημογραφικό κίνητρο για να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια το 3ο και το 4ο παιδί ενόψει της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη χώρα, η οποία έχει καταντήσει να είναι η 3η πλέον γερασμένη χώρα του κόσμου. Είναι ήδη ένα απέραντο γηροκομείο! Δεν θεσπίστηκε για να βοηθήσει στην επιβίωση όσων βρίσκονται σε εσχάτη ένδεια!

- Ήδη με τα άρθρα 42, 43, 44 του εν λόγω προσχεδίου νόμου ότι καθορίζεται όριο εισοδήματος για την καταβολή του επιδόματος στις μητέρες 3ου τέκνου και του επιδόματος στους πολυτέκνους το ποσό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος των 40.000 ευρώ (μεικτά – δηλαδή καθαρά περίπου 30.000 ευρώ), το οποίο σημαίνει για μία πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα τέκνα, κατά κεφαλή ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, που σημαίνει μηνιαίως 410 ευρώ !!! Το μέτρο αυτό είχε θεσπισθεί και το 1997. Το Συμβούλιο Επικρατείας 1095/2001 απόφασή του και πλήθος άλλων που έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα τόσο από το ΣτΕ όσο και όλα τα διοικητικά πρωτοδικεία και εφετεία της χώρας, έκρινε ότι η θέσπιση ορίων για το εισόδημα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας είναι αντισυνταγματική βάσει του άρθρου 21, παρ. 2 του Συντάγματος. Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα VETO στις 11/11/2010 δήλωσε:

«Δεν θα περικοπούν τα επιδόματα, αλλά από τα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ που δίνουμε για οικογενειακά επιδόματα, θα εξοικονομηθούν, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός 150 με στοχευμένες παρεμβάσεις. Π.χ. ένας με εισόδημα 100.000 ευρώ δε χρειάζεται πολυτεκνικό επίδομα. Ξέρω βέβαια και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, γιαυτό θα είμαι πολύ προσεκτικός».

Αντί λοιπόν να είναι προσεκτικός, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις του ΣτΕ και όλων των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας!

- Και δεν είναι μόνον αυτό. Αλλά καθορίζει τη χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος στις πολύτεκνες μητέρες στο ποσό των 44 ευρώ μηνιαίως (από τα 178 ευρώ μηνιαίως που είναι σήμερα). Δηλαδή, η Κυβέρνηση μειώνει στα όρια της γελοιοποιήσεως και αυτό το μικρό επίδομα που χορηγείται στις πολύτεκνες μητέρες.

- Ακόμη, διαπράττει και το πρωτοφανές, να αφαιρεί την πολυτεκνική ιδιότητα από όλους τους πολυτέκνους των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει το παραπάνω ποσό. Δηλαδή, δεν θα χαρακτηρίζεται ως πολύτεκνος αυτός που αποκτά κατά βάση τέσσερα τέκνα, αλλά μόνο αυτός που θα έχει τέσσερα τέκνα κάτω των 410 ευρώ μηνιαίως, το οποίο σημαίνει ότι ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και έχει μόνιμη κατοικία στα θυμαράκια!!!

- Ενώ, η Κυβέρνηση δεν θεσπίζει όρια εισοδήματος όταν χορηγεί δωρεάν τα βιβλία στους μαθητές και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα στους φοιτητές, προφανώς διότι η χορήγησή τους δεν αφορά μόνο τους πολυτέκνους. Διαφορετικά, εάν χορηγούνταν δωρεάν μόνο στα παιδιά των πολυτέκνων, θα είχε ήδη θεσπίσει όρια εισοδήματος για τη χορήγησή τους. Ούτε βέβαια έθεσε όρια εισοδήματος για την εισφορά στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και το μόνο που έπραξε εκεί να καταργήσει τη μειωμένη εισφορά 50% που είχε θεσπισθεί με τον προηγούμενο νόμο Σουφλιά.

- Ακόμη τονίστηκε στον Πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ. τα όσα απαράδεκτα έχουν θεσπισθεί από τη σημερινή Κυβέρνηση σε βάρος των πολυτέκνων, η οποία:

o καθιέρωσε αφορολόγητο όριο στην ακίνητη περιουσία ποσό 400.000 ευρώ για τον άγαμο και το ίδιο αφορολόγητο όριο και για τον πολύτεκνο.

o Κατάργησε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για τον άγαμο με μεικτές αποδοχές 3.000 ευρώ μηνιαίως και το ίδιο κάνει και για τον πολύτεκνο.

o Μείωσε τα επιδόματα κ.λπ. των δημοσίων υπαλλήλων κατά 8% και στον άγαμο και τον πολύτεκνο και εδώ δεν καθιερώνει όρια εισοδήματος.

o Μείωσε τις πάσης φύσεως αποδοχές κ.λπ. των πάσης φύσεως εργαζομένων κατά 3% και στον άγαμο και τον πολύτεκνο.

o Χορηγεί επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ, δώρο Πάσχα 250 ευρώ και επίδομα αδείας 250 ευρώ για αποδοχές στους εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 3.000 ευρώ, τόσο στον άγαμο όσο και στον πολύτεκνο.

Εξομοιώνοντας πρακτικά τον άγαμο με τον πολύτεκνο, σε κάθε μέτρο που έχει νομοθετήσει !!!

ΖΗΤΗΘΗΚΕ

από τον Πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ. να φέρει το θέμα του δημογραφικού, της υπογεννητικότητας και των πολυτέκνων σε συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων δεδομένου ότι ουδέποτε έχει γίνει τέτοια συζήτηση από το 1974 έως σήμερα, παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το δημογραφικό είναι το υπ΄ αριθμόν 1 πρόβλημα της χώρας.

Ο Αρχηγός του Λ.Α.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά όλα όσα έχουν γίνεις σε βάρος των πολυτέκνων, ότι το δημογραφικό συνδέεται άμεσα με την εθνική άμυνα της χώρας και με το ασφαλιστικό, καθώς και ότι η ύπαρξη πολλών παιδιών και πολυτέκνων οικογενειών, λύνει τα θέματα αυτά. Θεωρεί άκρως λανθασμένη την πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες. Ακολούθως, μετά το πέρας της συναντήσεως, ο Πρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε. κ Β. Θεοτοκάτος προέβη σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ. σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του δημογραφικού προβλήματος και των μέτρων που λαμβάνονται κατά των πολυτέκνων, ρητώς δηλώνοντας ότι θα φέρει το θέμα σε συζήτηση στη Βουλή, φέρνοντας και τον Πρωθυπουργό κο Γεώργιο Παπανδρέου.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Βουλευτές του Λ.Α.Ο.Σ. κκ. Αστέριος Ροντούλης (πολύτεκνος με 4 τέκνα) και Ουρανία Παπανδρέου (τέκνο πολύτεκνης οικογένειας με 11 τέκνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η σιωπηρή "μεταφορά" του ελληνικού κρατικού χρέους

Η σιωπηρή "μεταφορά" του ελληνικού κρατικού χρέους

Η κυβέρνηση της τρόικας με την υπογραφή του μνημονίου ανταλλάσει το απεχθές χρέος 35 ετών με υποθηκευμένο χρέος προς την τρόικα, άρα αδιαπραγμάτευτο. Ήδη ετοιμάζεται να πάρει άλλα 110 δις το 2012 και δε θα σταματήσουν μέχρι να ολοκληρώσουν τη καταστροφή υποθηκεύοντας την Ελλάδα στη Τρόικα για 450 Δις. Το πρόγραμμα εκταμίευσης των δόσεων του τροϊκανού δανείου των € 110 δις, είναι με τέτοιο τρόπο διαρθρωμένο, ώστε να χρησιμεύει κυρίως στην αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν.Δηλαδή, το δημόσιο παίρνει λεφτά από την τρόικα, (και σε αντιστάθμισμα εφαρμόζει το Μνημόνιο, τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκθεμελίωσης εργασιακών και γενικότερα κοινωνικών δικαιωμάτων προς όφελος του κεφαλαίου, που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα), μόνο και μόνο για να αποπληρώσει τους πιστωτές του, (δηλαδή το εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο), για το απεχθές χρέος 35 ετών.

«Ανοίξτε τα βιβλία του δημόσιου χρέους»

Οι τρεις όροι για να χαρακτηριστεί απεχθές ένα χρέος είναι: Πρώτον, να έχει συναφθεί χωρίς τη συγκατάθεση του έθνους. Δεύτερον, τα ποσά που εισέρευσαν από το δάνειο να σπαταλήθηκαν με τρόπο που αντιβαίνει στα συμφέροντα του έθνους και, τρίτον, ο πιστωτής να ήταν ενήμερος των παραπάνω.

Άμεσα πρέπει να συγκροτηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου με προσωπικότητες αναγνωρισμένου κύρους και εμπειρίας. Η συμβουλή μου είναι μία: Ανοίξτε τα βιβλία! Εξετάστε με διαφανείς διαδικασίες και την παρουσία της κοινωνίας όλες τις κρατικές συμβάσεις –από τις πιο μεγάλες, όπως για παράδειγμα των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων, μέχρι τις πιο μικρές– και βρείτε ποιο μέρος του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς, επομένως παράνομο και απεχθές κατά τη διεθνή νομική ορολογία, και αρνηθείτε το!

Ο Ερίκ Τουσέν δεν μιλάει στη βάση υποθέσεων. Έχοντας ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που συγκρότησε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα πριν από τρία χρόνια, μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία του από τις καθ’ όλα νόμιμες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ισημερινού για να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους. Μέχρι και τη δευτερογενή αγορά χρησιμοποίησε ο Κορέα με τις κατάλληλες κινήσεις για να μειώσει το δημόσιο χρέος. Υπήρχε όμως πολιτική βούληση, όχι άνευ όρων παράδοση στους ξένους πιστωτές και διαπόμπευση της χώρας, όπως στην Ελλάδα!

Στα τέλη του 2006 ο Ραφαέλ Κορέα κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με βασική του εξαγγελία να τερματιστεί η απαράδεκτη κατάσταση με το εξωτερικό χρέος που απομυζούσε τους σπουδαιότερους πόρους της οικονομίας. Τον Ιούλιο του 2007 δημιούργησε με προεδρικό διάταγμα μια Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους – εγχώριου και διεθνούς. Η έρευνα αφορούσε 30 ολόκληρα χρόνια από το 1976 μέχρι το 2006.

εξετάσαμε τη νομιμότητα κάθε σύμβασης και των επιμέρους όρων της, τη συμβατότητά τους με το σύνταγμα της χώρας, το διεθνές δίκαιο και επίσης με το συμφέρον του έθνους. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε συγκεκριμένες οικονομικές συμβάσεις έργων ασυνήθιστα μεγάλων διαστάσεων για τα μέτρα του Ισημερινού, όπως π.χ. μεγάλα φράγματα. Εξετάσαμε ακόμη και τους όρους των εμπορικών πιστώσεων που χορήγησαν στον Ισημερινό χώρες όπως η Γερμανία, με απώτερο στόχο να αγοραστούν γερμανικά προϊόντα για να ενισχυθούν οι γερμανικές εξαγωγές. Είναι δάνεια που δίνονται με σκοπό να υποστηριχθεί η αγορά προϊόντων αιχμής, όπως π.χ. της Siemens. Καθήκον μας ήταν να ελέγξουμε τις τιμές με τις οποίες αγοράστηκε ο εξοπλισμός της Siemens, κατά πόσο δηλαδή η τιμή ανταποκρινόταν στην ποιότητα. Κι αυτό γιατί σε πλήθος περιπτώσεων που εμπλέκονταν πολυεθνικές εταιρείες βρήκαμε ακραία φαινόμενα διαφθοράς. Αναφέρομαι, για παράδειγμα, σε κρατικές αγορές που δεν είχαν καμιά σχέση με τις ανάγκες της χώρας, αλλά αποτελούσαν αφορμές για να δοθούν μίζες.

Φυσικά. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν των αμερικανικών τραπεζών Citibank και JP Morgan. Αυτές οι τράπεζες συστηματικά δωροδοκούσαν κρατικούς υπαλλήλους σε όλη την κλίμακα του δημοσίου –ακόμη και τον υπουργό Οικονομικών– για να πειστούν να υπογράψουν συμβάσεις που εξόφθαλμα έβλαπταν το δημόσιο συμφέρον και με προκλητικό τρόπο ευνοούσαν τα συμφέροντα των τραπεζών.

Μετά τα παραπάνω, ο ίδιος ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, δύο μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μας, στις 14 Νοεμβρίου 2008, ανακοίνωσε και επίσημα ότι στη βάση των ευρημάτων μας είναι υποχρεωμένος να προβεί στην παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους ύψους 3 δις δολαρίων που αντιπροσώπευε το 70% του χρέους υπό τη μορφή ομολόγων. Αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως το χρέος δεν ήταν νόμιμο, αλλά ήταν προϊόν διαφθοράς και δωροδοκιών. Κατά συνέπεια, δεν ήταν υποχρεωμένη η κυβέρνησή του να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις. Τους επόμενους πέντε ολόκληρους μήνες η κυβέρνηση τήρησε στάση σιωπής, δεν προέβη σε καμιά δημόσια ανακοίνωση για το θέμα, παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε.

Ήταν μια τακτική. Η κυβέρνηση του Ισημερινού, τον Απρίλιο του 2009, απευθύνθηκε στους πιστωτές με την εξής πρόταση: «Προτιθέμεθα να αγοράσουμε όλα τα ομόλογα με έκπτωση 65%. Πληρώνουμε, δηλαδή, 35 σεντς το δολάριο. Συμφωνείτε ή όχι;». Οι κάτοχοι του 91% των ομολόγων δέχτηκαν αμέσως την ανταλλαγή. Επρόκειτο για μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης, καθώς επέβαλε «κούρεμα» της τάξης του 65%.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 9/12/2010

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πολιτικό και δεν θα το λύσει καμία διεθνής επιτροπή ελέγχου

«Όμως ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι κύριοι αυτοί που προτείνουν τη «διεθνή επιτροπή» ξέρουν ή μπορούν να βρουν το ύποπτο ή παράνομο χρέος, πόσο από το χρέος μπορεί να πληρώσει ένας λαός; Στο ερώτημα αυτό κανείς δεν απαντά. Για παράδειγμα ας πούμε ότι το ύποπτο ή παράνομο χρέος είναι 50-60%, ποιος μπορεί στα σοβαρά να υποστηρίξει ότι το υπόλοιπο χρέος μπορεί να πληρωθεί από τον λαό και την χώρα; Όταν μια χώρα και ένας λαός έχει κυριολεκτικά λεηλατηθεί επί δεκαετίες και έχει οδηγηθεί στην χρεοκοπία, τι σημαίνει «δίκαιο» και «άδικο» χρέος όταν η χώρα και ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει τίποτε; Εκτός κι όλα αυτά στήνονται για να εξαναγκάσουμε την χώρα και τον λαό της που δεν μπορεί να πληρώσει, να ξεπουληθεί όχι για όλο το χρέος, αλλά μόνο για εκείνο το χρέος που είναι «δίκαιο». Τέτοια περίπτωση είναι και η Ελλάδα. Το δημόσιο χρέος, τουλάχιστον άνω του 90%, είναι συσσωρευμένοι τόκοι πάνω σε κεφαλαιοποιημένους τόκους παλιότερων δανείων. Με άλλα λόγια το χρέος της χώρας έχει δημιουργηθεί κατά κύριο λόγο πληρώνοντας πανωτόκια πάνω σε πανωτόκια. Ακόμη κι αν κάποιος θεωρήσει ότι τα αρχικά δάνεια – που έτσι ή αλλιώς έχουν ξεπληρωθεί δεκάδες φορές έως σήμερα – ήταν «δίκαια», γιατί μια χώρα και ένας λαός να ξεπουλιέται για να πληρώνει πανωτόκια; Αυτό ακριβώς το ζήτημα, που δεν είναι μόνο πρόβλημα της υπερχρεωμένης Ελλάδας, ήρθε να αντιμετωπίσει η πρόταση του ΟΗΕ (Απρίλιος του 2010) που θεωρεί ως «απεχθές χρέος» όχι μόνο εκείνο που είναι προϊόν ύποπτης συναλλαγής, αλλά κάθε χρέος που για να πληρωθεί οδηγεί στην καταστρατήγηση, παραβίαση, ή και κατάργηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όταν λοιπόν μια χώρα αναγκάζεται να συνθλίψει τη δουλειά και τα εισοδήματα του λαού της, να περικόψει δραστικά δημόσιες και κοινωνικές παροχές και να ξεπουλήσει την περιουσία της και έτσι να θέσει την ασφάλεια, την ευνομία και την ομαλότητά της σε κίνδυνο, προκειμένου να πληρώσει τους δανειστές της, τότε το χρέος της θεωρείται «απεχθές» και οφείλει να αρνηθεί την πληρωμή του. Τάδε έφη ο ειδικός επιτετραμμένος για την μελέτη και αντιμετώπιση του χρέους σε εισήγησή του προς την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2010, η οποία κατά πλειοψηφία έγινε αποδεχτή από αυτό το διεθνές σώμα. Και είναι μάλλον περίεργο που όσοι σκίζονται για τον έλεγχο των δανειακών συμβάσεων στην Ελλάδα, δήθεν για να αποκαλύψουν το μέρος του χρέους που είναι «απεχθές», τους διαφεύγει ως δια μαγείας αυτή η σημαντική συμβολή του ΟΗΕ στην έννοια του «απεχθούς χρέους».

Στη θέση λοιπόν του αιτήματος για διεθνή επιτροπή ελέγχου του δημόσιου χρέους, πρέπει να μπει το βαθιά δημοκρατικό και λαϊκό αίτημα για άνοιγμα όλων των δημόσιων λογαριασμών ώστε να δούμε που και πώς προέκυψαν οι δανειακές ανάγκες του κράτους και προς όφελος τίνος δαπανήθηκαν τα κονδύλια του δημόσιου ταμείου (τακτικά και δανειακά). Μόνο έτσι μπορεί να ελεγχθεί το αλισβερίσι, το πάρε-δώσε κάτω από το τραπέζι, οι ρεμούλες και οι αρπαχτές. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να γίνει μόνο όταν οι δημόσιοι λογαριασμοί γίνουν πραγματικά δημόσιοι, δηλαδή προσβάσιμοι και ελέγξιμοι από όλους του πολίτες και όχι μόνο από επιλεγμένους «ειδικούς», υπό την άμεση εποπτεία του κοινοβουλίου. Ενός κοινοβουλίου που δεν θα είναι υποτελές της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά αληθινά κυρίαρχο και εργαζόμενο σώμα, όπου τα μέλη του θα έχουν περιορισμένο χρόνο θητείας, θα εκλέγονται και θα λογοδοτούν απευθείας στους εκλογείς τους, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να τους ανακαλέσουν ανά πάσα στιγμή διαπιστώσουν ότι δεν επιτελούν το έργο για το οποίο τους έχουν στείλει στο κοινοβούλιο, κοκ. Φυσικά, ύστερα από τον αναγκαίο δημοσιονομικό έλεγχο – με αναδρομική ισχύ – όποιος βρεθεί ότι εμπλέκεται σε διαπάσθιση του δημόσιου χρήματος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, πολιτικός, κόμμα ή εταιρεία, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και να κατασχεθεί η περιουσία του στο σύνολο της ως ελάχιστη αποζημίωση για τις πράξεις του.
Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η μια πρόταση περί «διεθνούς επιτροπής ελέγχου του δημόσιου χρέους» αναθέτει πάλι σε κάποιους άλλους, ειδικούς ή μη, το ζήτημα που πρέπει να λύσει ο ίδιος λαός διεκδικώντας και κατακτώντας επιτέλους τη δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο. Και δημοκρατία θεμελιώνεται σε δυο βασικές αρχές: την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Αρχές που είναι αδύνατον να συνυπάρξουν με το επαχθές και απεχθές δημόσιο χρέος της χώρας και το καθεστώς υποδούλωσης και κατοχής που έχουν επιβάλει οι δανειστές, το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ.» Δημήτρης Καζάκης

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_180.html

Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

Moreover Technologies - Software downloads