15 Φεβ 2011

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν υπάρχει...

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν υπάρχει...

Posted by Κωνσταντίνος Feature, Απόψεις, Ελλάδα Πολιτική, Ροή Δευτέρα, Φεβρουάριος 14, 2011

image
Τι να πει κανείς! Το μπάχαλο συνεχώς αυξάνεται, με μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τα ίδια της τα λεγόμενα. Το ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ακυβερνησίας έχει γίνει ήδη αισθητό ακόμη και σε στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου με την παρεούλα του εμμένουν να παραμένουν στις θέσεις τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την αποπληρωμή του χρέους.
Το πιό πρόσφατο "κόλπο" είναι αυτό της πατριωτικής κυβέρνησης που δεν συζητά εκποίηση εδάφους, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο της εκποίησης κρατικών - δημοσίων οργανισμών. Οι κυβερνώντες αρνούνται τα αυτονόητα και απλώς δυσχαιρένουν το αρνητικό κλίμα που ήδη υπάρχει απέναντί τους.
Ο απερίγραπτος κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσπαθώντας να ανακρούσει πρύμνα το επερχόμενο πολιτικό τσουνάμι (ακόμη δεν ήρθε τίποτε, περιμένετε και θα δείτε την απίστευτη συνέχεια...) τόλμησε να πει πως δεν δέχεται από την τρόικα να ανακοινώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης!!! Δηλαδή, η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να "αξιοποιήσει" περιουσία του δημοσίου ύψους 50 δισ. € και δεν το αποφάσισε η τρόικα! Βέβαια, μούγκα στη στρούγκα για το τι θα "αξιοποιηθεί" και πως θα γίνει αυτή η "αξιοποίηση". Εμείς, άλλωστε, είμαστε οι χαχόλοι, οι πανηλίθιοι, που απλά περιμένουμε να μας πούνε (όποτε και αν το αποφασίσουν) τι έχει ήδη συμβεί!!!
Κι επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κι επειδή προφανώς δεν έχει γίνει αντιληπτό τι σημαίνει αυτό και τι αποτελέσματα θα υπάρξουν στην χώρα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, καλό είναι να το... αναλύσουμε.

Κωνσταντίνος

Αξιοποίηση ή εκποίηση και οριστική τοποθέτηση στην πτώχευση;
Όλα αυτά, που θέλουν οι ξένοι (με συγχωρείτε, που θέλει να τους δώσει η κυβέρνησή μας, αφού το αποφάσισε ο Παπανδρέου και όχι ο Ντερούς ή ο Τόμσεν) για αποζημίωση, είναι επιχειρήσεις, που παράγουν καίριο Εθνικό Προϊόν. Η πώλησή τους θα έχει σαν συνέπεια την σοβαρή μείωση του Εθνικού Προϊόντος, αφού μόνο η φορολογία επί των εσόδων θα μένει στην χώρα.
Αφού λοιπόν ΤΩΡΑ, αδυνατούμε να αποπληρώσουμε, πως θα το πετύχουμε αν δώσουμε τις πιό παραγωγικές επιχειρήσεις μας;
Ακόμα και αν προς στιγμή μειώσουμε το χρέος, θα πρέπει και να μειώσουμε την εσωτερική μας κατανάλωση κατά το εκ των πωληθέντων μειωμένο Εθνικό Προϊόν.
Άρα, θα προκύψει νέο και πάγιο “σφίξιμο του ζωναριού”.
Μοναδική έξοδος είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ μέσω της ανταγωνιστικότητας. Και με πλήρως απελευθερωμένη αγορά κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Αντίθετα, ο στασιμοπληθωρισμός μας (5,2% τον Ιανουάριο του 2011) μας ρίχνει καθημερινά και χαμηλότερα.
ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ως χώρα, αν ένα μέτρο δεν μας κάνει ξαφνικά ανταγωνιστικούς!
Κάθε οικονομολόγος θα σκεφτόταν την λέξη “υποτίμηση”. Το παράδειγμα της Αργεντινής είναι εκεί και μάλιστα η Πρόεδρός τους, κυρία Κίρτσνερ, σε ομιλία της στον Καναδά, μας υπέδειξε ότι κάνουμε το ίδιο λάθος, που έκαναν και αυτοί όταν, με ΔΝΤ στο σβέρκο, προσπαθούσαν να βγούν από το τέλμα κολλημένοι σε ισοτιμία με το δολλάριο και τελικά πτώχευσαν.
Τώρα βγήκαν από την ισοτιμία, υποτίμησαν, και άρχισαν να ανασαίνουν.

  • Εμείς γιατί καθόμαστε στο ευρώ μέχρο τέλους;
  • Για να μπορέσουμε να πουληθούμε φθηνότερα;

Πηγή

Από πού κι ως που ανέλαβαν υποχρέωση για 50 δισ. €;
Απορούμε με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου.

  • Από που κι’ ως που ανέλαβαν υποχρέωση ότι θα δώσουν στην Τρόϊκα 50 δις ΕΥΡΩ μέχρι το 2015, από πώληση τμημάτων της χώρας;
  • Από πού υπολογίζουν ότι θα τα βρουν;
  • Τι έχουν στο μυαλό τους να πωλήσουν;
Και στο κάτω κάτω αναρωτιόμαστε:
  • Από τη δική τους περιουσία θα τα δώσουν;
  • Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να δεσμεύονται για τέτοια πράγματα ερήμην του λαού;
  • Γιατί δίνουν θάρρος στην Τρόϊκα να πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός δεν θα αντιδράσει;
Ο υπάλληλος της ΕΕ κ. Ντερούζ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, όταν τέθηκε ερώτημα για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, είπε: «Ναι, έχω ακούσει διάφορες φήμες. Εγώ όμως ξέρω ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια!».
  • Σε ποιόν δεσμεύτηκε ο κύριος Παπανδρέου, χωρίς να ρωτήσει το λαό;
  • Γιατί δίνει τέτοιες υποσχέσεις και τέτοιο θάρρος στην Τρόϊκα;
  • Ξέρει ο ίδιος αν θα είναι και αύριο το πρωί πρωθυπουργός;
Δηλαδή, θα πρέπει να μας πει η Τρόϊκα πότε θα διώξουμε τον κ. Παπανδρέου;
Ή είναι δική μας αρμοδιότητα;

Πηγή

Τί πρέπει να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου;
Το συγκεκριμένο ερώτημα σαφέστατα απασχολεί τον πρωθυπουργεύοντα στην Ελλάδα Γιώργο Παπανδρέου, αφού αφορά το ίδιο του το μέλλον, την ίδια του την... ύπαρξη. Έχοντας μείνει μόνος με την παρεούλα του, συνεχίζει να ψεύδεται ασύστολα, να αποφεύγει να αντικρύσει την πραγματικότητα που έχει να κάνει με την διάσωση της χώρας. Σαφέστατα χειραγωγούμενος κινείται σε ατραπούς που πολύ σύντομα θα τον φέρουν μπροστά στις ευθύνες που συστηματικά αποφεύγει.
Μία λύση, που προτείνεται στον αδαή κοσμοπολίτη και ιδεοληπτικό Γιώργο Παπανδρέου, είναι να αρνηθεί μεγάλο μέρος αποπληρωμής του χρέους, χαρακτηρίζοντάς το ως ειδεχθές... Πόσες πιθανότητες έχει να τολμήσει κάτι τέτοιο;
Μία δεύτερη λύση που υπάρχει στο συρτάρι του, είναι να προκηρύξει εκλογές και να δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα στην χώρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως το σκέφτεται πολύ σοβαρά, αφού "κλείσει" κάποιες εκκρεμότητες
Μία τρίτη λύση που διαφαίνεται για τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι να αρνηθεί να πληρώσει χρέη προς τράπεζες του εξωτερικού και να αρχίσει να στηρίζει την εσωτερική ανάπτυξη της χώρας, ευελπιστώντας πως οι υγιείς επιχειρηματίες (όχι μέχρι στιγμής οι κρατικοδίαιτοι διαπλεκόμενοι) θα μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικοί και να βοηθήσουν την ανάπτυξη και άρα την έξοδο της χώρας από την κρίση. Με την μέχρι τώρα τακτική, η λύση αυτή μοιάζει μάλλον καταστροφική για τα σχέδια του πρωθυπουργού της τρόικας.
Μία τέταρτη λύση, είναι να μπει σε ένα αεροπλάνο και να φύγει από τη χώρα, ελπίζοντας πως δεν θα υπάρξει κάποιο "τεχνικό πρόβλημα" κατά την πτήση, που θα τον κατατάξει σαν μόνιμο κάτοικο του βυθού σε κάποια θάλασσα... Αυτή η λύση δείχνει να είναι επικρατέστερη, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου την αφήνει για την -κυριολεκτικά- τελευταία στιγμή.
Η τελευταία λύση που προβάλει για τον σημερινό ηγέτη της οικονομικής (και πολιτικής) χούντας, είναι να χτίσει κάποια ειδική φυλακή (με πρότυπα Μπέβερλι Χιλς) η οποία θα γίνει η μελλοντική του κατοικία, όταν θα εκπέσει του αξιώματος του ανθύπατου πρωθυπουργού και θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει το Ελληνικό Σύνταγμα (ή ότι θα έχει απομείνει από αυτό). Βέβαια, η λύση αυτή ενέχει κι δύο ρίσκα:
Πρώτον, θα μπορέσει να φτάσει στη δίκη ή θα του συμβεί κάτι μέχρι εκείνη τη στιγμή;
Δεύτερον, θα οριστεί σαν τόπος μόνιμης διαμονής του για το υπόλοιπο της ζωής του το πλούσιο σε ανέσεις σωφρονιστικό κατάστημα που θα έχει φτιάξει;

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: