12 Φεβ 2011

To Mega ανακάλυψε απόψε οτι η Τρόϊκα κυβερνά την Ελλάδα

To Mega ανακάλυψε απόψε οτι η Τρόϊκα κυβερνά την Ελλάδα

Από factorx στις 11/02/2011

Share

image

Δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστούμε απο όσα ακούσαμε σήμερα στο βραδυνό δελτίο του Mega. Ένα κανάλι χάρις στην αμέριστη στήριξη του οποίου – όπως και των άλλων – στην κυβέρνηση και την Τρόϊκα φτάσαμε μέχρι εδώ; Οργή λαού, φωνή …Αφεντικού; Θα δούμε στη συνέχεια…Προς το παρόν φαίνεται να άλλαξαν πολλά απόψε.

Ιδού όμως μερικά αποσπάσματα απο το αποψινό δελτίου του Mega

Π. Τσίμας: Θα περιμέναμε να την ακούσουμε αυτή την μείζονα αλλαγή από τα χείλη ενός εκπροσώπου της ελληνικής Πολιτείας και όχι να το ακούσουμε από 3 ξένους μουσαφίρηδες. Θα περιμέναμε να μάς τα λέει η κυβέρνηση αυτά που αποφασίζει. Όλες οι αποκρατικοποιήσεις από το 1991 μέχρι σήμερα είναι 10 δισ. ευρώ. Αυτά που είπαν οι εκπρόσωποι της τρόικας υποκρύπτουν και μια ομολογία αποτυχίας.

Γ. Πρετεντέρης: Ήταν στα όρια του προκλητικού η εμφάνιση της τρόικας, γιατί διεκδίκησαν ρόλο «σωτήρα», τη μέρα που ομολογούν τη σωτηρία τους. Ελπίζω να … σώσαμε την Ακρόπολη. Ο κ. Τόμσεν ψέγει τις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στα μέτρα. Ο μόνος που δεν είναι αρμόδιος να ψέξει τις κοινωνικές ομάδες είναι ο κ. Τόμσεν. Δεν είναι εδώ ο κ. Τόμσεν να μάς υποδείξει κανόνες σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς ούτε σωστής πολιτικής συμπεριφοράς, όπως την τελευταία φορά που έκαναν παρατηρήσεις στη Ν.Δ. Ο κ. Τόμσεν στη Δανία τις υποδείξεις του.

Τρέμη: Είναι απαράδεκτος ο κ. Τόμσεν.

Τσίμας: Ο κ. Τόμσεν νόμιζε ότι βοηθάει την ελληνική κυβέρνηση;

Τρέμη: Όχι καθόλου δεν τη βοηθάει. «Λάδι στη φωτιά» ρίχνει. Είναι παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας.

Πρετεντέρης: Εμφανίστηκαν με ύφος αυθύπαρκτου.

Τρέμη: (Για την επίθεση της τρόικας στον Σαμαρά) …ο κ. Ραγκούσης είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην τρόικα γι’ αυτό το γεγονός.

Πρετεντέρης: Εκ των υστέρων δεν έχει νόημα. Γιατί δεν τούς το είπαν επισήμως, να μην κάνουν δηλώσεις για τα εσωτερικά μας.

Τσίμας: Κάνουν και επίθεση στην κυβέρνηση, ότι δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα με δίκαιο τρόπο.

Πρετεντέρης: Περιμένω την αντίδραση της κυβέρνησης στα όσα είπε η τρόικα. Μου κάνει εντύπωση η σιωπή τους.

Προαναγγέλλονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Από factorx στις 12/02/2011

Share

Μιλώντας πριν από λίγο σε εκπομπή της ΕΤ3 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

Φύγαμε από τη λογική μείωσης ελλείμματος  και πάμε σε λογική αποπληρωμής  του χρέους

Εγώ σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν είχα ιδέα, όπως και άλλοι. Τα έμαθα από αυτά που ανακοίνωσε σήμερα η Τρόικα

Θα υπάρξει σθεναρή αντίσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Κανενός οι θέσεις δε είναι δεδομένες

προβλέπω σοβαρές πολιτικές εξελίξεις

Παραδέχθηκε επίσης αποτυχία του μέτρων του Μνημονίου 1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλης ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα

Κυβέρνηση κατά Τρόικας τα ξημερώματα !!!

Μόλις 12 ώρες μετά τις δηλώσεις της τρόικας. Τι αντανακλαστικά!!!

Δεν την έπαιρνε την κυβέρνηση να τα πει και έβαλε την Τρόικα

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου και της κοροϊδίας με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Αφού η Τρόικα βγήκε και ανακοίνωσε πανηγυρικά το πρόγραμμα εκποίησης της Ελλάδας, στις 3 χθες το απόγευμα, η κυβέρνηση Παπανδρέου θυμήθηκε να αντιδράσει διά του κ. Πεταλωτή στις 2 τα ξημερώματα – αφού βεβαίως προηγουμένως οι Πασόκοι κόντευαν να ανεβούν στα κάγκελα.

Τι παριστάνει η δήλωση Πεταλωτή; Ότι η κυβέρνηση δεν ήξερα τάχα τίποτα. Ιδού λοιπόν η αλήθεια: Από νωρίς το απόγευμα, παράλληλα με την συνέντευξη της Τρόικα κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία (εμείς το ανεβάσαμε στις 18:12) Ενημερωτικό Σημείωμα για την τρίτη επικαιροποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής που εκδόθηκε από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ !!! Εκεί γράφει για τα 50δις αποκρατικοποιήσεων:

Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων

  • ·Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.
  • ·Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012.

Γιατί λοιπόν “μέμφονται”  την Tρόικα;;;; Επειδή το ανακοίνωσαν πρώτοι;;;

Χθες το πρωί ο Πρωθυπουργός είπε στη Βουλή μεταξύ άλλων:

«Καμία τρόικα δεν φταίει για την εξάρτηση της χώρας μας από κάθε δόση του δανείου, αλλά φταίει η ανομία, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση πολλών ετών. Εμείς κάνουμε προσπάθειες ώστε ποτέ πια να μην χρειάζεται η χώρα “τρόικες”. Ποτέ πια να μην χρειαστεί “δάνειες” δυνάμεις η Ελλάδα. Αυτή την επιλογή δεν μας την επιβάλλει κανείς. Κάνουμε βαθιές αλλαγές για μια ισχυρή Ελλάδα. Και αυτό δεν είναι εύκολο»

After midnight, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. ..Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό».

Της μέρας τα καμώματα, κάνουν τον Πεταλωτή …άλογο μες τη νύχτα, να τρέχει να μαζέψει τα πράγματα.

Α-παρά-δεκτοι, με τόσο παρά δεν γίνεται.

Αφού δεχόμαστε τον παρά τους θα μας χορέψουν, μέχρι να τινάξουμε τα πέταλα.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ερίζουν για το πως ο Γιώργος από τη συμμετοχική δημοκρατία έφθασε στην τοκογλυφική τριανδρία.

Εδώ θα μου πείτε ο Πάγκαλος από ΚΚΕ στα νιάτα του έγινε Μακ Άρθουρ στα γεράματα.

Αν οι τροϊκανοί λένε τέτοια δημόσια, πίσω από τις κλειστές πόρτες στα Υπουργικά γραφεία τι κάνουν; Χαστουκίζουν τους Υπουργούς;

Γι’ αυτό έχει μόνιμα αυτό το παραπονεμένο ύφος ο Λοβέρδος;

Έχετε χάσει τη μπάλα, τους είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ποια μπάλα; Το γήπεδο έχουν χάσει.

Τώρα που θα αλλάξουν το Σύνταγμα ας αλλάξουν και την μορφή του πολιτεύματος σε «τριανδρική δημοκρατία» μεσογειακού τύπου, ως ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την έλευση του αυτοκράτορος Ντομινίκ Στρος Καν.

Μικρός Οδυσσέας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ετσι είναι ακριβώς,μικρέ οδυσσέα,
αλλα πού να ξυπνήσει ο ελληνικός λαός...Τον εμπαίζουν κι αυτός τους πιστεύει και τους εμπιστεύεται ακόμα...

Η σιωπηρή "μεταφορά" του ελληνικού κρατικού χρέους

Η σιωπηρή "μεταφορά" του ελληνικού κρατικού χρέους

Η κυβέρνηση της τρόικας με την υπογραφή του μνημονίου ανταλλάσει το απεχθές χρέος 35 ετών με υποθηκευμένο χρέος προς την τρόικα, άρα αδιαπραγμάτευτο. Ήδη ετοιμάζεται να πάρει άλλα 110 δις το 2012 και δε θα σταματήσουν μέχρι να ολοκληρώσουν τη καταστροφή υποθηκεύοντας την Ελλάδα στη Τρόικα για 450 Δις. Το πρόγραμμα εκταμίευσης των δόσεων του τροϊκανού δανείου των € 110 δις, είναι με τέτοιο τρόπο διαρθρωμένο, ώστε να χρησιμεύει κυρίως στην αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν.Δηλαδή, το δημόσιο παίρνει λεφτά από την τρόικα, (και σε αντιστάθμισμα εφαρμόζει το Μνημόνιο, τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκθεμελίωσης εργασιακών και γενικότερα κοινωνικών δικαιωμάτων προς όφελος του κεφαλαίου, που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα), μόνο και μόνο για να αποπληρώσει τους πιστωτές του, (δηλαδή το εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο), για το απεχθές χρέος 35 ετών.

«Ανοίξτε τα βιβλία του δημόσιου χρέους»

Οι τρεις όροι για να χαρακτηριστεί απεχθές ένα χρέος είναι: Πρώτον, να έχει συναφθεί χωρίς τη συγκατάθεση του έθνους. Δεύτερον, τα ποσά που εισέρευσαν από το δάνειο να σπαταλήθηκαν με τρόπο που αντιβαίνει στα συμφέροντα του έθνους και, τρίτον, ο πιστωτής να ήταν ενήμερος των παραπάνω.

Άμεσα πρέπει να συγκροτηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου με προσωπικότητες αναγνωρισμένου κύρους και εμπειρίας. Η συμβουλή μου είναι μία: Ανοίξτε τα βιβλία! Εξετάστε με διαφανείς διαδικασίες και την παρουσία της κοινωνίας όλες τις κρατικές συμβάσεις –από τις πιο μεγάλες, όπως για παράδειγμα των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων, μέχρι τις πιο μικρές– και βρείτε ποιο μέρος του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς, επομένως παράνομο και απεχθές κατά τη διεθνή νομική ορολογία, και αρνηθείτε το!

Ο Ερίκ Τουσέν δεν μιλάει στη βάση υποθέσεων. Έχοντας ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που συγκρότησε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα πριν από τρία χρόνια, μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία του από τις καθ’ όλα νόμιμες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ισημερινού για να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους. Μέχρι και τη δευτερογενή αγορά χρησιμοποίησε ο Κορέα με τις κατάλληλες κινήσεις για να μειώσει το δημόσιο χρέος. Υπήρχε όμως πολιτική βούληση, όχι άνευ όρων παράδοση στους ξένους πιστωτές και διαπόμπευση της χώρας, όπως στην Ελλάδα!

Στα τέλη του 2006 ο Ραφαέλ Κορέα κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με βασική του εξαγγελία να τερματιστεί η απαράδεκτη κατάσταση με το εξωτερικό χρέος που απομυζούσε τους σπουδαιότερους πόρους της οικονομίας. Τον Ιούλιο του 2007 δημιούργησε με προεδρικό διάταγμα μια Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους – εγχώριου και διεθνούς. Η έρευνα αφορούσε 30 ολόκληρα χρόνια από το 1976 μέχρι το 2006.

εξετάσαμε τη νομιμότητα κάθε σύμβασης και των επιμέρους όρων της, τη συμβατότητά τους με το σύνταγμα της χώρας, το διεθνές δίκαιο και επίσης με το συμφέρον του έθνους. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε συγκεκριμένες οικονομικές συμβάσεις έργων ασυνήθιστα μεγάλων διαστάσεων για τα μέτρα του Ισημερινού, όπως π.χ. μεγάλα φράγματα. Εξετάσαμε ακόμη και τους όρους των εμπορικών πιστώσεων που χορήγησαν στον Ισημερινό χώρες όπως η Γερμανία, με απώτερο στόχο να αγοραστούν γερμανικά προϊόντα για να ενισχυθούν οι γερμανικές εξαγωγές. Είναι δάνεια που δίνονται με σκοπό να υποστηριχθεί η αγορά προϊόντων αιχμής, όπως π.χ. της Siemens. Καθήκον μας ήταν να ελέγξουμε τις τιμές με τις οποίες αγοράστηκε ο εξοπλισμός της Siemens, κατά πόσο δηλαδή η τιμή ανταποκρινόταν στην ποιότητα. Κι αυτό γιατί σε πλήθος περιπτώσεων που εμπλέκονταν πολυεθνικές εταιρείες βρήκαμε ακραία φαινόμενα διαφθοράς. Αναφέρομαι, για παράδειγμα, σε κρατικές αγορές που δεν είχαν καμιά σχέση με τις ανάγκες της χώρας, αλλά αποτελούσαν αφορμές για να δοθούν μίζες.

Φυσικά. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν των αμερικανικών τραπεζών Citibank και JP Morgan. Αυτές οι τράπεζες συστηματικά δωροδοκούσαν κρατικούς υπαλλήλους σε όλη την κλίμακα του δημοσίου –ακόμη και τον υπουργό Οικονομικών– για να πειστούν να υπογράψουν συμβάσεις που εξόφθαλμα έβλαπταν το δημόσιο συμφέρον και με προκλητικό τρόπο ευνοούσαν τα συμφέροντα των τραπεζών.

Μετά τα παραπάνω, ο ίδιος ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, δύο μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μας, στις 14 Νοεμβρίου 2008, ανακοίνωσε και επίσημα ότι στη βάση των ευρημάτων μας είναι υποχρεωμένος να προβεί στην παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους ύψους 3 δις δολαρίων που αντιπροσώπευε το 70% του χρέους υπό τη μορφή ομολόγων. Αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως το χρέος δεν ήταν νόμιμο, αλλά ήταν προϊόν διαφθοράς και δωροδοκιών. Κατά συνέπεια, δεν ήταν υποχρεωμένη η κυβέρνησή του να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις. Τους επόμενους πέντε ολόκληρους μήνες η κυβέρνηση τήρησε στάση σιωπής, δεν προέβη σε καμιά δημόσια ανακοίνωση για το θέμα, παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε.

Ήταν μια τακτική. Η κυβέρνηση του Ισημερινού, τον Απρίλιο του 2009, απευθύνθηκε στους πιστωτές με την εξής πρόταση: «Προτιθέμεθα να αγοράσουμε όλα τα ομόλογα με έκπτωση 65%. Πληρώνουμε, δηλαδή, 35 σεντς το δολάριο. Συμφωνείτε ή όχι;». Οι κάτοχοι του 91% των ομολόγων δέχτηκαν αμέσως την ανταλλαγή. Επρόκειτο για μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης, καθώς επέβαλε «κούρεμα» της τάξης του 65%.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 9/12/2010

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πολιτικό και δεν θα το λύσει καμία διεθνής επιτροπή ελέγχου

«Όμως ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι κύριοι αυτοί που προτείνουν τη «διεθνή επιτροπή» ξέρουν ή μπορούν να βρουν το ύποπτο ή παράνομο χρέος, πόσο από το χρέος μπορεί να πληρώσει ένας λαός; Στο ερώτημα αυτό κανείς δεν απαντά. Για παράδειγμα ας πούμε ότι το ύποπτο ή παράνομο χρέος είναι 50-60%, ποιος μπορεί στα σοβαρά να υποστηρίξει ότι το υπόλοιπο χρέος μπορεί να πληρωθεί από τον λαό και την χώρα; Όταν μια χώρα και ένας λαός έχει κυριολεκτικά λεηλατηθεί επί δεκαετίες και έχει οδηγηθεί στην χρεοκοπία, τι σημαίνει «δίκαιο» και «άδικο» χρέος όταν η χώρα και ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει τίποτε; Εκτός κι όλα αυτά στήνονται για να εξαναγκάσουμε την χώρα και τον λαό της που δεν μπορεί να πληρώσει, να ξεπουληθεί όχι για όλο το χρέος, αλλά μόνο για εκείνο το χρέος που είναι «δίκαιο». Τέτοια περίπτωση είναι και η Ελλάδα. Το δημόσιο χρέος, τουλάχιστον άνω του 90%, είναι συσσωρευμένοι τόκοι πάνω σε κεφαλαιοποιημένους τόκους παλιότερων δανείων. Με άλλα λόγια το χρέος της χώρας έχει δημιουργηθεί κατά κύριο λόγο πληρώνοντας πανωτόκια πάνω σε πανωτόκια. Ακόμη κι αν κάποιος θεωρήσει ότι τα αρχικά δάνεια – που έτσι ή αλλιώς έχουν ξεπληρωθεί δεκάδες φορές έως σήμερα – ήταν «δίκαια», γιατί μια χώρα και ένας λαός να ξεπουλιέται για να πληρώνει πανωτόκια; Αυτό ακριβώς το ζήτημα, που δεν είναι μόνο πρόβλημα της υπερχρεωμένης Ελλάδας, ήρθε να αντιμετωπίσει η πρόταση του ΟΗΕ (Απρίλιος του 2010) που θεωρεί ως «απεχθές χρέος» όχι μόνο εκείνο που είναι προϊόν ύποπτης συναλλαγής, αλλά κάθε χρέος που για να πληρωθεί οδηγεί στην καταστρατήγηση, παραβίαση, ή και κατάργηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όταν λοιπόν μια χώρα αναγκάζεται να συνθλίψει τη δουλειά και τα εισοδήματα του λαού της, να περικόψει δραστικά δημόσιες και κοινωνικές παροχές και να ξεπουλήσει την περιουσία της και έτσι να θέσει την ασφάλεια, την ευνομία και την ομαλότητά της σε κίνδυνο, προκειμένου να πληρώσει τους δανειστές της, τότε το χρέος της θεωρείται «απεχθές» και οφείλει να αρνηθεί την πληρωμή του. Τάδε έφη ο ειδικός επιτετραμμένος για την μελέτη και αντιμετώπιση του χρέους σε εισήγησή του προς την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2010, η οποία κατά πλειοψηφία έγινε αποδεχτή από αυτό το διεθνές σώμα. Και είναι μάλλον περίεργο που όσοι σκίζονται για τον έλεγχο των δανειακών συμβάσεων στην Ελλάδα, δήθεν για να αποκαλύψουν το μέρος του χρέους που είναι «απεχθές», τους διαφεύγει ως δια μαγείας αυτή η σημαντική συμβολή του ΟΗΕ στην έννοια του «απεχθούς χρέους».

Στη θέση λοιπόν του αιτήματος για διεθνή επιτροπή ελέγχου του δημόσιου χρέους, πρέπει να μπει το βαθιά δημοκρατικό και λαϊκό αίτημα για άνοιγμα όλων των δημόσιων λογαριασμών ώστε να δούμε που και πώς προέκυψαν οι δανειακές ανάγκες του κράτους και προς όφελος τίνος δαπανήθηκαν τα κονδύλια του δημόσιου ταμείου (τακτικά και δανειακά). Μόνο έτσι μπορεί να ελεγχθεί το αλισβερίσι, το πάρε-δώσε κάτω από το τραπέζι, οι ρεμούλες και οι αρπαχτές. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να γίνει μόνο όταν οι δημόσιοι λογαριασμοί γίνουν πραγματικά δημόσιοι, δηλαδή προσβάσιμοι και ελέγξιμοι από όλους του πολίτες και όχι μόνο από επιλεγμένους «ειδικούς», υπό την άμεση εποπτεία του κοινοβουλίου. Ενός κοινοβουλίου που δεν θα είναι υποτελές της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά αληθινά κυρίαρχο και εργαζόμενο σώμα, όπου τα μέλη του θα έχουν περιορισμένο χρόνο θητείας, θα εκλέγονται και θα λογοδοτούν απευθείας στους εκλογείς τους, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να τους ανακαλέσουν ανά πάσα στιγμή διαπιστώσουν ότι δεν επιτελούν το έργο για το οποίο τους έχουν στείλει στο κοινοβούλιο, κοκ. Φυσικά, ύστερα από τον αναγκαίο δημοσιονομικό έλεγχο – με αναδρομική ισχύ – όποιος βρεθεί ότι εμπλέκεται σε διαπάσθιση του δημόσιου χρήματος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, πολιτικός, κόμμα ή εταιρεία, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και να κατασχεθεί η περιουσία του στο σύνολο της ως ελάχιστη αποζημίωση για τις πράξεις του.
Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η μια πρόταση περί «διεθνούς επιτροπής ελέγχου του δημόσιου χρέους» αναθέτει πάλι σε κάποιους άλλους, ειδικούς ή μη, το ζήτημα που πρέπει να λύσει ο ίδιος λαός διεκδικώντας και κατακτώντας επιτέλους τη δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο. Και δημοκρατία θεμελιώνεται σε δυο βασικές αρχές: την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Αρχές που είναι αδύνατον να συνυπάρξουν με το επαχθές και απεχθές δημόσιο χρέος της χώρας και το καθεστώς υποδούλωσης και κατοχής που έχουν επιβάλει οι δανειστές, το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ.» Δημήτρης Καζάκης

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_180.html

Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

Moreover Technologies - Software downloads