31 Μαΐ 2010

Έγγραφο ΑΣΠΕ προς ΥΠΕΠΘ για τις τοποθετήσεις των εκπ/κών από τα ΠΥΣΔΕ

31.05.10

Αξιότιμη

Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου

Υπουργό

Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

Κοινοποίηση:

Αξιότιμη

Κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υφυπουργό Παιδείας, δια Βίου Μάθησης

και Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

Αξιότιμο

ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΛΑΪΔΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης

και Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας

Θηβών 401 ΑΙΓΑΛΕΩ, Τ.Κ. 122 43 ΦΑΞ 2105907849

Κυρία  Υπουργέ,

λίγες μόλις μέρες από τη δημοσίευση του νέου Νόμου 3848/2010 για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και παρά:

α. τις δηλώσεις σας,  ότι φέτος η διαδικασία των Μεταθέσεων – τοποθετήσεων, θα ολοκληρωθεί με το παλαιό καθεστώς (καθότι δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, αφού αυτή έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2009 και ολοκληρώνεται στις ημέρες μας…),

β. τις δύο εγκυκλίους του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας,

η ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας, πήρε ομόφωνα απόφαση να εφαρμόσει το Νόμο από φέτος και να μη συμμορφωθεί με τις εγκυκλίους του Γ. Γραμματέα…, αδιαφορώντας επίσης, για τις προσφυγές που τυχόν γίνουν από θιγόμενους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία κοινωνική αναστάτωση χωρίς λόγο!.

Κυρία Υπουργέ, πέραν του ότι οι πολύτεκνοι προστατεύονται από πλήθος νομοθετικών διατάξεων (θεσμοθετημένων κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, από την περασμένη δεκαετία), οι οποίες στηρίζονται απόλυτα στο Σύνταγμά μας, πλήττεται όμως και η αξιοπιστία της Πολιτείας, όταν η ίδια δεν σέβεται τους νόμους που ψηφίζει!

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, τη βιασύνη κάποιων ΠΥΣΔΕ να εφαρμόσουν το μέρος, εκείνων μόνο, των διατάξεων του Νόμου που στρέφονται εναντίον των πολυτέκνων! Είναι λάθος να στοχοποιούνται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, δεν είναι αυτοί το πρόβλημα, αλλά η υπογεννητικότητα που μαστίζει τα σχολεία μας και συρρικνώνει τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών. Αυτή είναι η πραγματική αιτία που δημιουργεί τις Υπεραριθμίες στα σχολεία. Αντιθέτως, οι πολύτεκνοι είναι αυτοί που με τα παιδιά τους, δημιουργούν νέες οργανικές θέσεις στα σχολεία και με ήθος και αυταπάρνηση δίδουν πρότυπα ζωής στη νεολαία μας.

Η ΑΣΠΕ, στηρίζει τη ρήση σας: «πρώτα ο Μαθητής»,  όμως  παράλληλα πρέπει  να ληφθούν και μέτρα για να συνεχίσουν να υπάρχουν Μαθητές και να ξαναγεμίσουν με παιδιά οι αίθουσες των σχολείων μας. Το κοινωνικό Κράτος αποτελεί θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος και προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ η απασχόληση κοινωνικά ευπαθών ομάδων, όπως οι πολύτεκνοι, αποτελεί πρόκληση τόσο για τη φύση όσο και για την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Κυρία Υπουργέ,

παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να εφαρμοσθεί η νομιμότητα στις αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ, να τηρηθούν οι εγκύκλιοι του Γενικού Γραμματέα και να καταβληθεί επίσης εκ μέρους σας κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τουλάχιστον κατά τη μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νέου νόμου να απορροφηθούν όλοι οι νέοι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, που πίστεψαν στις όποιες εξαγγελίες της Πολιτείας και έλαβαν αποφάσεις ζωής με βάση τους ισχύοντες Νόμους.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος Εμμανουήλ Χρυσόγελος

1 σχόλιο:

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Η πλήρης εγκύκλιος έχει Αρ. Πρωτ.59951/Δ1 της 26‐5‐2010, και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜ&Θ, στη διεύθυνση:

http://www.ypaideias.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=637%3A------------26-05-10&catid=47%3A2010-02-16-10-08-47&Itemid=142&lang=el

Από εκεί μπορεί να διαβαστεί και ως pdf στη διεύθυνση:

http://www.ypaideias.gr/publications/docs/dieykriniseis_neoy_nomoy_gia_topothethseis_kai_yperarithmies_100526.pdf