27 Φεβ 2007

Κυνηγώντας το τρίτο, «χρυσό» παιδί

Κυνηγώντας το τρίτο, «χρυσό» παιδί
City Press - Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007

Κυνηγώντας

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Κύπρο, σύμφωνα με το βρετανικό BBC, το νέο σχέδιο νόμου που προτείνει η κυπριακή κυβέρνηση για επίδομα τρίτου τέκνου. Σύμφωνα με εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας Αντώνη Βασιλείου, οι μητέρες που αποκτούν τρίτο παιδί θα δικαιούνται επίδομα που θα φτάνει τις 23.000 κυπριακές λίρες, ήτοι 34.000 ευρώ.

Σύμφωνα με καταγγελίες της συντηρητικής βουλευτού Μαρίας Κυριακού, η σχετική προαναγγελία έχει οδηγήσει μητέρες που βρίσκονται στους πρώτους μήνες κύησης του τρίτου τους παιδιού να σκέπτονται ή ακόμα και να πραγματοποιούν έκτρωση, με την προοπτική να κυοφορήσουν εκ νέου το «χρυσό» έμβρυο, που θα τους αποφέρει το επίδομα, όταν αυτό ψηφιστεί με νόμο.

Το σχετικό ρεπορτάζ του BBC αναφέρει πως ήδη τα αρμόδια υπουργεία στην Κύπρο έχουν κατακλειστεί από τηλεφωνήματα γυναικών που επιθυμούν να πληροφορηθούν πότε θα μπει σε εφαρμογή το μέτρο, ώστε να προγραμματίσουν ανάλογα την εγκυμοσύνη τους!

Το επίδομα προτείνεται ώστε να ενθαρρύνει τους Κύπριους να αποκτούν περισσότερα παιδιά, αφού η χώρα ήδη υποφέρει από υπογεννητικότητα. Στον επίλογο του ρεπορτάζ ο συντάκτης του βρετανικού ΜΜΕ επισημαίνει με νόημα πως οι Τουρκοκύπριοι έχουν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά γεννητικότητας, πράγμα που ανησυχεί τους Ελληνοκύπριους.

Μ.Στ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: